spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesTe lingi pe degete de bune ce-s! Rody din Dănești face cele...

    Te lingi pe degete de bune ce-s! Rody din Dănești face cele mai bune dulciuri pentru evenimentele tale

    Dacă aveți chef de ceva dulce și nu vreți să porniți cuptorul și să vă puneți sorțul, o puteți căuta pe Rody pe Facebook. Prăjiturile Rodicăi din comuna Dănești sunt atât de bune, încât o dată ce le veți degusta, veți mai dori să vă înfruptați din nou! Brioșe cu ciocolată, doboș, prăjituri cu creme delicate și pufoase, sunt doar câteva din bunătățurile pregătite de Rody la evenimentele la care este solicitată.

    prajituri-5

    Rodica s-a mutat în Gorj în urmă cu cinci ani de zile și este o patiseră desăvârșită! Iubește dulciurile și mai ales adoră să le pregătească! Pentru că iubește prăjiturile de casă, Rody, originară din Gura Honț, județul Arad, s-a gândit că ar putea bucura și pe alții cu minunățiile sale dulci și colorate! Are acasă, la Ungureni, un sat din comuna Dănești, trei caiete de rețete moștenite de mama și bunica sa. Toate sunt rețete specifice zonei Ardealului, prăjituri bogate în creme fine, cu foi ce se topesc în gură sau glazuri pe care nu le mai uiți după ce le guști. Pe maestră o găsiți și pe Facebook dacă căutați „Rody candy” și din fotografiile postate aici, dar și din comentariile clienților, vă veți dori să gustați prăjiturile ei. Mica sa afacere nu a împlinit încă anul, dar Rody este optimistă și speră să aibă din ce în ce mai mulți clienți. Face prăjituri pentru nunți și alte evenimente importante, la care participă sute de persoane. „Cam de un an de zile am început să fac prăjituri la comandă. Eu ador să prăjituresc și am trei caiete de rețete vechi, de la mama mea. Sunt rețete din Arad, eu fiind originară din Gura Honț. În cofetării se folosește praf de ouă, eu folosesc ouă din curte, căci locuim la țară, la Ungureni. Am venit în Gorj de cinci ani. Trebuie să muncești mult la prăjiturile de casă, dar pentru mine este o plăcere!”, a spus Rody.

    prajituri-1prajituri-4

    Primul blat, la 10 ani

    De mică a stat pe lângă mama și bunica sa, arădence pline de viață, de la care a învățat tainele blaturilor pufoase și al cremelor delicioase. Când avea doar 10 ani, mama sa a pus-o să facă primul pandișpan! „Țin minte și acum când am făcut primul blat. M-a pus mama să fac primul pandișpan, iar eu i-am zic că nu aș vrea să stric atâtea ouă. Mama mi-a zis să las neîncrederea și să mă apuc de treabă! A simțit că îmi era teamă de eșec. Mi-a ieșit o prăjitură foarte bună, iar albușurile le-am bătut la mână, nu erau mixere. Am fost foarte bucuroasă. De când eram copil iubeam dulciurile, îmi plăcea să stau în bucătărie, să încerc toate rețetele mamei”, a mai declarat Rody. Prăjiturile de casă ale Rodicăi au un gust desăvârșit și arată impecabil, deoarece Rody este atentă la detalii. Prăjitura Doboș ca la Arad și checul îmbunătățit nu lipsesc de la mesele festive organizate de arădeanca „înfiată” de Gorj. „Mie îmi place mult Doboșul, iar soțul preferă checul cu de toate: stafide, nuci, rahat, migdale, depinde de ce are poftă! Nu aș putea sta mai mult de o zi departe de bucătărie!”, spune Rody Candy.

    prajituri-3prajituri-2

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: