spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialTermen limită pentru fermieri

    Termen limită pentru fermieri

    Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a anunţat că termenul limită pentru depunerea cererii de plată pentru obţinerea subvenţiei la motorină utilizată în agricultură este 1 august.

    Una caldă, una rece în agricultura gorjeanăAPIA Gorj informează că, până la data de 01 august 2016, inclusiv, se pot depune cererile de plată pentru ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură aferente perioadei 01 aprilie – 30 iunie 2016, conform HG nr.1174/2014 si OMADR 1727/2015. Conform art. 8 din HG 1174/2014, plata ajutorului de stat se solicită în baza unor cereri de plată adresate de beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură prin centrele judeţene/locale, după caz, care se depun până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea, însoţite de o situaţie centralizatoare, defalcată pe lucrări, privind cantităţile de motorină utilizate aferente trimestrului respectiv, precum şi de documentele fiscale. Ajutorul de stat se acordă fermierilor din sectoarele vegetal, creşterea animalelor şi îmbunătăţiri funciare, sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată potrivit prevederilor legale, este de 1,7975 lei/ litru. Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.
    Tot până la 1 august mai pot solicita sprijin şi apicultorii, susţin reprezentanţii APIA Gorj. Scopul Programului Naţional Apicol pentru perioada 2014-2016 este sprijinirea apicultorilor pentru achiziţionarea de medicamente, funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa, de mătci, roiuri pe faguri şi/ sau familii de albine, de stupi în vederea reformării stupilor uzaţi în urma deplasării acestora în pastoral, precum şi pentru decontarea analizelor fizico-chimice care să ateste calitatea mierii. Cererea de plată, pentru a fi valabilă, trebuie să fie completată corect şi să fie completă, adică să fie însoţită de toate documentele justificative menţionate în procedură.

    Controale la apicultori

    Controlul la fața locului la nivelul beneficiarilor sprijinului financiar, din cadrul fiecărei forme asociative, respectiv apicultorii, se va efectua în procent de 5% din numărul total al acestora. În cazul în care în urma controlului efectuat de reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură se identifică neconcordanţe între informaţiile furnizate în cererea de plată, documentele justificative şi situaţia de la faţa locului, beneficiarilor li se aplică o reducere a ajutorului cuvenit cu 20%. Atât reprezentanţii formelor asociative, cât şi apicultorii selectaţi care au depus cerere unică de solicitare a sprijinului trebuie să fie prezenţi la data comunicată pentru efectuarea controlului la faţa locului sau să mandateze un reprezentant. Refuzul controlului la faţa locului la data comunicată atrage excluderea de la plată.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: