spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăSocialZiua Minerilor, la Câlnic

    Ziua Minerilor, la Câlnic

    Primăria Comunei Câlnic şi Sindicatul „Lignitul” Oltenia, organizează în zilele de 20 şi 21 August 2016 „Ziua Minerului” în zăvoiul din satul Pieptani – în punctul „La Gorunul din Pieptani”, lângă Cariera Tismana II. Accesul se face din Drumul Naţional Tg-Jiu -Motru, primul drum de acces în stânga, după podul peste apa Tismana, în sensul de mers spre Motru.

    calnicLa Câlnic, de Ziua Minerului, terasele cu mici şi bere, precum şi parcul de distracţii nu vor lipsi din peisaj, fiind organizate manifestaţii sportive şi culturale. Primăria Câlnic asigură condiţiile desfăşurării unui comerţ civilizat şi în condiţii de siguranţă. „Ca în fiecare an, organizăm împreună cu sindicatele miniere Ziua Minerului în zilele de 15-16 august în locația „La gorunul din Pieptani”. Primăria Câlnic va asigura toate utilitățile pentru buna desfășurare. La această manifestare sunt așteptați minerii, energeticienii şi oricine dorește să participe”, a precizat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

    În Oltenia, minerii sunt tot mai puţini de la an la an, iar liderul sindical Constantin Creţan consideră că, în curând, ziua meseriei va deveni doar una simbolică, perspectivele mineritului fiind tot mai sumbre. Sindicalistul Creţan dă vina pe politicieni pentru regresul mineritului şi energiei din Oltenia şi spune că, în judeţul Gorj, zonele Motru şi Mătăsari au devenit unele sărace, asta deşi, în perioada de vârf a mineritului, erau cele mai bogate. „Minerii sunt tot mai puţini de la an la an în judeţul Gorj, iar salariaţilor din minerit nu le mai rămâne decât să se gândească cu nostalgie la această zi. Minerii sunt de părere că în curând ziua va fi una simbolică, perspectivele mineritului fiind tot mai sumbre de la an la an. Politicienii, indiferent de cei care s-au succedat în fruntea mineritului gorjean, nu au oprit împuţinarea ortacilor, dar i-au folosit în campaniile electorale. Dezamăgirea este intensă în rândul salariaţilor din minerit care trăiesc cu teama zilei de mâine. Zonele cu mineri, Motru, Mătăsari au devenit unele sărace, asta deşi în perioada de vârf a mineritului erau cele mai bogate, puterea financiară a minerilor fiind recunoscută la nivelul judeţului. Activitatea minieră cunoaşte un trend descendent, uneori accelerat de neputinţa şi indolenţa politicienilor”, a declarat Constantin Creţan, lider sindical din Complexul Energetic Oltenia.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: