spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAvram râvneşte la voturile din Gorj

    Avram râvneşte la voturile din Gorj

    La alegerile pentru şefia FRF, Gorjul are şase voturi

    Va fi bătaie mare pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Gică Popescu pare principalul favorit să preia frâiele Federaţiei, acesta având în spate o echipă cu nume grele ca Hagi, Dumitrescu sau Stelea, adică Generaţia de Aur. Ceilalţi candidaţi par să nu aibă „un spate” la fel de greu, fiecare umblând prin teritoriu în tentativa de a-i convinge pe alegători să le dea voturile. Ieri, Vasile Avram, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor a venit în Gorj, a încercat să stea de vorbă cu cei care vor pune ştampila pe buletinul de vot de la FRF, însă nu a obţinut promisiuni pentru alegerile de la începutul lunii martie. Acesta, măcar a încercat, în schimb ce alţii şi-au trimis programele prin poştă, semn că nu prea-i interesează ce spun oamenii din teritoriu!

    Nu i-a prea convins pe votanţi

    Ei bine, ieri, Avram şi-a întins vreo trei panouri într-o sală în care încerca să convingă lumea că el merită să fie succesorul lui Mircea Sandu. „Vasile Avram, experienţă, nu experimente” este motto-ul fostului şef al CCA. Totuşi, Avram s-a deplasat în teritoriu, a încercat să vorbească cu oamenii care duc greul echipelor, semn că-l interesează ce se va întâmpla la alegeri. La Târgu-Jiu, Avram nu a fost primit cu covorul roşu. Din cele şase entităţi cu drept de vot, la întâlnire au fost prezente doar patru, Jiul Rovinari şi Ştiinţa Turceni lipsind. În schimb, alţi patru au venit la discuţii, Pandurii, Minerul Motru, AJF Gorj şi LPS Târgu-Jiu. Părţile nu au păruit să fie convinse de proiectul şi programul lui Vasile Avram, ba chiar au existat unele contradicţii pe marginea anumitor puncte, aşa că şansele lui Avram nu sunt chiar mari să ia voturi din Gorj. La o simplă analiză, Gică Popescu ar obţine minim patru voturi, aşa că Avram speră să obţină maxim două voturi.

    Strategia la care a apelat Avram nu este nici ea convingătoare. Anumite puncte din proiect par foarte greu de atins, aşa că oamenii din teritoriu, mulţimea nu e convinsă de reuşită. „Nu am venit aici să obţin garanţii că cei cu care discut ă vor vota. Nu le pot cere asta. Eu le spun ce proiect am, ce vreau să facem, cum vreau să dezvoltăm fotbalul nostru, oamenii se gândesc şi apoi vor pune ştampila pe buletinul de vot. Eu îi pot asigura că voi face tot ce depinde de mine să ajut fotbalul românesc să crească. Am un plan strategic prin care vreau ca fotbalul nostru să crească. Deja mi-am prezentat planul strategic, vreau să spun că tot ceea ce promit se va realiza în timpul mandatului meu. Una din propuneri e ca Federaţia să achite baremurile de arbitraj pentru Liga a 3-a şi juniori. Intenţionăm să înfiinţăm ligi profesioniste pentru ligile a 2-a şi a 3-a. Vreau să implementăm un singur sistem de joc la nivelul juniorilor şi echipelor naţionale de juniori”, a comentat Avram.

    Acesta mai spune că şi-a luat angajamentul să-şi ducă la bun sfârşit proiectul, fiind dispus chiar să fie demis dacă nu-şi respectă promisiunile. „Este normal să port o discuţie cu cei de aici, să le ascult doleanţele, să văd care sunt problemele pentru ca atunci când voi fi ales preşedinte la Federaţie să ştim ce avem de făcut. Tot ce îmi propun să fac e scris pentru că vorbele trec în timp ce scrisul rămâne. Aşa că pot fi tras de mânecă dacă nu îmi duc la bun final promisiunile. Dacă nu, eu pot fi demis sau chiar îmi voi da demisia”, a spus Avram.

    Vine şi Popescu

    Săptămâna viitoare, în Târgu-Jiu va ajunge şi Gică Popescu. Acesta va discuta cu oficialii echipelor din Gorj, va lua pulsul şi cel mai probabil va obţine promisiunea că voturile vor fi îndrumate spre el. Cel care se ocupă de aceste vizite ale candidaţilor este omul din teritoriu al FRF-ului, Mihai Prunariu. „Este de datoria noastră să ascultăm ce programe are fiecare candidat. De aceea, toţi cei care doresc să vină în Gorj sunt aşteptaţi de noi la discuţii. Mai întâi discutăm, apoi ne gândim fiecare la ce soluţii are după care vom vota aşa cum considerăm fiecare”, a spus şi Mihai Prunariu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: