spot_img
12 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăNews AlertBătaie pe supremaţia de la judeţ

    Bătaie pe supremaţia de la judeţ

    Cel puţin trei echipe râvnesc la primul loc, însă care dintre aceste echipe au şi puterea financiară de-a juca la Liga a 3-a?

    Bătaie mare pe supremaţia de la Liga a 4-a din punct de vedere fotbalistic. Cel puţin trei echipe şi-au depus candidatura la ocuparea primului loc, Gilortul Cărbuneşti, Internaţional Băleşti şi Ştiinţa Turceni. Acest loc va duce la barajul de promovare la Liga a 3-a, însă problema este care dintre cele trei echipe poate să se şi menţină în Liga a 3-a. Aşadar, nu câştigarea campionatului judeţean este marea miză, ci care dintre cele trei echipe va putea să şi joace la Liga a 3-a. Ei bine, acolo se poate ajunge şi dacă nu participi la baraj, cel mai bun exemplu fiind oferit în această vară când Federaţia a invitat echipe de judeţ să se înscrie şi să joace la Liga a 3-a chiar dacă au pierdut barajul sau chiar dacă nu au participat la baraj. Tot ceea ce trebuie este să ai şi bani să joci acolo.

    sport-02-7

    Obiectiv ferm la Turceni

    Ştiinţa Turceni este una din echipele din Gorj care a renunţat acum un an la locul de Liga a 3-a. Această echipă nu a retrogradat la Liga a 4-a, ci s-a retras efectiv din cel de-al treilea eşalon. „Nu aveam bani să jucăm la Liga a 3-a, aşa că am decis să participăm la Liga a 4-a. O decizie bună, o decizie luată ca să nu moară echipa de fotbal”, a comentat antrenorul acestei echipe, Vali Modrea. Aşa că, în această vară, chiar dacă nu avea drept de promovare la Liga a 3-a, echipa din Turceni putea să se înscrie în Liga a 3-a chiar dacă a ocupat un loc inferior în clasamentul Ligii a 4-a în ediţia trecută. „Am ştiut de acea oportunitate a Federaţiei, dar nu am vrut să ne înscriem la Liga a 3-a. Cu o săptămână înainte de debutul campionatului nu te poţi înscrie la Liga a 3-a pentru că nu eşti pregătit. Am rămas la Liga a 4-a acolo unde avem ca obiectiv locul 1”, spune Vali Modrea. Asta înseamnă că cei de la Ştiinţa Turceni vor să promoveze, sau măcar să participe la barajul de promovare. „Aşteptăm confirmarea bugetului pe anul viitor din partea Primărie. Dacă Primăria va putea suporta cheltuielile la Liga 3, atunci fiţi convinşi că vom promova şi la anul să jucăm la Liga a 3-a. Deocamdată ştim că vrem să câştigăm meci de meci şi ţintim locul 1”, a comentat Vali Modrea.

    Strategia Gilortului

    Echipa campioană a judeţului din ultimele trei sezoane, Gilortul Cărbuneşti a ratat în fiecare an barajul, aşa că joacă tot în campionatul judeţean. Declarativ, cei de la Cărbuneşti nu se văd favoriţi la primul loc, însă lasă de înţeles că nici la o parte nu se vor da şi vor încerca să strângă cât mai multe în prima partea a sezonului puncte astfel încât în stagiunea de primăvară să aibă posibilitatea de-a se bate la primul loc. „La noi e linişte. Obiectivul stabilit în acest moment este ocuparea unui loc între primele opt clasate. Aşa s-a anunţat. Suntem o echipă în reconstrucţie, ne-au plecat mulţi jucători. Ţinem aproape de primele locuri, iar dacă suntem pe aproape şi dacă ţinem ritmul de la iarnă poate schimbăm obiectivul. Dacă vom fi la 5-6 puncte de primul loc, în retur se joacă totul. Eu cred că anul acesta Băleştiul este cea mai puternică, sunt bine antrenaţi. Dar, va fi cel mai tare campionat pentru că sunt echipe bune, Turceniul, Băleşti dar şi Bustuchin au echipe bune”, a comentat antrenorul celor de la Gilortul, Mihai Dinu.

    Cei de la Băleşti se văd cei mai buni

    În schimb, cei de la Băleşti nu se aventurează în pronosticuri, antrenorul Dan Vasilică susţinând că cel mai bine este să vorbească rezultatele jucătorilor. „Se munceşte la această echipă. Bine sau nu, chiar nu pot spune. Eu spun că se munceşte bine. Avem antrenamente zilnice, ştiu că avem mulţi contestatari, însă doar băieţii prin rezultate pot închide gura celor care vorbesc de noi în mod urât. Obiectivul nostru este să câştigăm fiecare meci în parte, vrem să le facem bucurii celor care sunt lângă noi, oameni care ne îndrăgesc. Dacă Internaţional Băleşti obţine vreo performanţă nu o obţine pentru Vasilică sau Mihuţoiu, o obţine pentru comunitate. Ne bucurăm de sprijinul domnului primar şi promit că Internaţional Băleşti va juca la victorie fiecare meci în parte. Iar la final vedem dacă vom fi cei mai buni sau nu din judeţ. Oricum, eu le-am spus băieţilor mei că sunt cei mai buni, dar trebuie să o şi demonstrăm pe teren”, a declarat Dan Vasilică.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: