Acasa / Sport / Boxul n-are bani, dar scoate medalii

Boxul n-are bani, dar scoate medalii

În perioada 11-15 iunie la Reşiţa a avut loc finala Campionatului Naţional la box seniori, competiţie unde Gorjul a avut patru pugilişti. Din cei patru pumnaci, trei s-au întors acasă cu medalii la gât, semn că boxul gorjean încă mai trăieşte deşi la nivel de infrastructură totul e la pământ. „Pentru rezultatele obţinute trebuie aplaudaţi şi respectaţi cei care mai fac box. Copiii vin din ce în ce mai rar pe la sală, au alte preocupări pentru că ştiu că la box îşi iau doar pumni în cap având burta şi buzunarele goale”, a spus Ion Geică.

Pandurii pe locul patru pe ţară

Clubul Sportiv Pandurii o duce bine la rezultate. Chiar dacă criza financiară a afectat serios acest club, sportivii strâng din dinţi şi obţin rezultate. Practic în fiecare săptămână zestrea de medalii de la club este îmbunătăţită. la finalul săptămânii trecute a fost timpul ca şi boxerii să aducă medalii după ce cu o săptămână înainte atleţii aduseseră în Târgu-Jiu o plasă de medalii. La Reşiţa, la finala Campionatului Naţional de box, Gorjul a luat trei medalii. Veronel Tărău a ieşit al doilea la categoria 64 kg, pugilistul de la Sadu reuşind să-şi pună la gât medalia de argint. Un alt sportiv de la CS Pandurii, Adrian Motorga a obţinut şi el medalia de bronz la categoria +91, rezultatele celor doi ducând CS Pandurii pe locul patru pe ţară. Astfel, clubul târgujian a ieşit la final în urma unor cluburi cu bani, însă performanţa uneori se face şi cu sacrificii mari. Astfel, SC Bacău a devenit clubul cel mai bun din ţară, urmat de CS Dinamo şi CSM Reşiţa. Pe poziţia a patra s-a situat CS Pandurii.

Geică supărat

Antrenorul Ion Geică este nemulţumit de faptul că oamenii care au bani nu-şi îndreaptă atenţia şi spre box. „Păi cum să mai aduc eu un copil în sală dacă ştie şi el că face box cu buzunarele goale? Nu toţi ajung ca Bute să boxeze pe bani grei. Boxul moare în situaţia asta, şi nimeni nu pare să facă ceva să salveze situaţia. Se bagă bani doar în sporturile de echipă, în sportul individual nu se dă nimic deşi s-ar putea găsi acolo nişte bănuţi şi pentru noi. De ani buni ni s-a promis o sală de box, însă din cauza acestei crize financiare totul a rămas la nivel de promisiune”, a comentat Ion Geică.

Un comentariu

  1. Pai cum sa m-ai vina copii la box cand tu ai in sala pe MAREA ANTRENOARE cand ea saraca e pe alta lume cand tu o unfli de crede si ea.Tu nu ai vazut ca de cand a bagat-o CEAUSECU pe ELENA in politica sa ales PRAFUL asa este si la tine de cand ai facut-o tu mare antrenoare nu m-ai vin copii la sala.Pai pe astia doi o sa-i pierzi cat de curand astia m-ai sunt si GATA ADIO sporivi esti de rasul lumi VAI MAMA TA.Baga niste minciuni de la tine ca de astea esti bun sa te lauzi si sa minti lumea dute ba baiatule la un doctor ca nu m-ai esti sanatos la cap.Te laudai ca iesi consilier la Bumbesti-jiu am auzit ca ai avut 7 voturi SARACUL DE TINE sincer te compatimesc SARACULE.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*