spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCampionii din Ţicleni !

    Campionii din Ţicleni !

    Petrofac a câştigat totul în Gorj, campionat şi cupă, dar dacă nu promovează nu au realizat nimic

    Petrofac Ţicleni este echipa revelaţie a ultimului an din fotbalul gorjean. Această echipă a reuşit să se impună, nu uşor în faţa celor de la Ştiinţa Turceni, şi nu o dată ci de două ori. Mai întâi Petrofac a ieşit campioana Gorjului, „dubla” fiind reuşită în Cupa României. Aşa s-a realizat eventul, campionat-cupă, iar acum campioana Gorjului are datoria de a trece peste ultimul hop care pare şi cel mai greu, meciul de baraj de accedere în eşalonul trei. „Suntem fericiţi pentru succesul realizat în cele două competiţii, dar cel mai important e meciul de baraj cu Reşiţa”, spun cei de la Petrofac. Şi cam au dreptate, dacă vor reuşi să şi promoveze, atunci anul competiţional 2011-2012 va fi unul perfect.

    Au tranşat jocul în prima parte

    Cu gândul la meciul de baraj, cei de la Petrofac Ţicleni au vrut să câştige şi Cupa României, însă s-au ferit să nu se accidenteze sau să ia cartonaşe roşii pentru a nu lipsi în meciul de baraj. Tocmai de aceea, înainte de meci, cei de la Ţicleni le-au cerut celor de la Turceni să nu joace la rupere. Pactul a durat vreo 10 minute, adică până la primul gol al partidei marcat de Petrofac prin Berescu. Apoi, după vreo trei faulturi mai dure ale celor de la Ţicleni, cei de pe banca Turceniului au dat ordinul. „Băieţi, daţi drumul la câini! Pe ei! Nu vedeţi că ei vă dau la picioare şi voi staţi?!” a fost mesajul transmis de pe bancă. Intrările dure au continuat de ambele părţi, arbitrul Sorin Costreie cel care a făcut praf finala de anul trecut a lăsat jocul mai liber, iar asta a contribuit le creşterea tensiunii. Turceniul a egalat prin Ficioru, însă scorul a fost schimbat din nou după ce şi Amzucu a înscris pentru 2-1 în favoarea celor de la Petrofac Ţicleni. După golul de 2-1, cei de la Ştiinţa Turceni au ieşit la atac, au încercat să marcheze şi astfel să readucă egalitatea pe tabela de marcaj. Cei de la Ţicleni au ştiut să taie elanul adversarilor, s-au apărat şi au reuşit să câştige meciul cu Turceniul.

    Fac colecţie de cupe

    Cei de la Ţicleni au primit înaintea finalei jucate la Mătăsari un trofeu din partea AJF pentru câştigarea campionatului. Şi la final, echipa din Ţicleni a mai luat o cupă, cea destinată câştigătorilor fazei judeţene a Cupei României. „Facem colecţie de trofee”, spunea în glumă un jucător. Bineînţeles, după ce au câştigat Cupa, cei de la Ţicleni s-au prins într-o horă a bucuriei şi au început să cânte obişnuitul „campionii, campionii”.

    Experienţa „elefanţilor” a făcut diferenţa

    În lotul echipei din Ţicleni se află şi trei ex-panduri cu ştate în Liga 1. Dan Amzucu este ministrul apărării, Romeo Rădoi cară pianul la mijlocul terenului pe postul de închizător, iar Adi Popescu încearcă să lumineze atacul prin pasele sale. Cei trei ex-panduri sunt piese importante în angrenajul echipei din Ţicleni, aşa că şi săptămâna viitoare la meciul de baraj marile speranţe stau realizările celor trei. „Se spune că suntem elefanţi, însă noi jucăm cum putem. Vedem cât ne mai ţin puterile”, spune Adi Popescu.

    Arbitraj bun

    Dacă anul trecut Sorin Costreie a făcut finala praf, acum acelaşi central recent promovat la nivelul Ligii a 2-a a reuşit să ducă la bun sfârşit meciul. Şi nu a avut deloc o partidă uşoară. O singură fază este pusă sub semnul întrebării, în partea a doua atunci când portarul de la Ţicleni, Munteanu l-a oprit pe unul din jucătorii din Turceni, însă meciul a continuat. Fault sau nu, greu de spus, aşa că lui Costreie nu i se poate reproşa nimic.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: