spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCampionii României vin în școlile din Gorj! Promovează importanța sportului

    Campionii României vin în școlile din Gorj! Promovează importanța sportului

    Elevii gorjeni vor avea posibilitatea să îi cunoască pe sportivii care au obținut rezultate de excepție în disciplinele pe care le practică. Cei mai mari campioni cu origini gorjene îi vor îndemna pe tineri să practice sportul de performanță într-un amplu program național derulat prin Ministerul Tineretului și Sportului. Prima acțiune este programată deja săptămâna viitoare.

    Guvernanții și-au dat seama, în sfârșit, că tinerii români petrec prea puțin timp în sălile de sport și stau mai mult în fața calculatorului, dar promit să schimbe asta printr-un program național. Demersul presupune ca cei mai mari campioni ai României să meargă din școală în școală și să îi convingă pe tineri să facă sport, fie de performanță, fie pentru recreere. „Vineri, la Guvern, Ministerul Tineretului și Sportului va lansa proiectul Campionii României în școală, licee și facultăți, un proiect care se dorește o rechemare a copiilor și a tinerilor spre a face sport de performanță, dar și sport ca mișcare pentru sănătate. Proiectul va consta într-o plimbare în toate aceste unități de învățământ, existând și un parteneriat cu Ministerul Educației privind oportunitatea primirii în școli a campionilor noștri. Aceștia se vor plimba din școală în școală și vor încerca să convingă copiii de importanța sportului, a mișcării, a modului de a trăi sănătos și își vor spune povestea lor de campioni”, a explicat Horațiu Gorun, șeful Direcției Județene pentru Sport și Tineret Gorj.

    Exemple de la campioni

    Atleți, boxeri, dar și alți oameni de sport cu rezultate de excepție vor ajunge, începând de săptămâna viitoare și în școlile din Gorj. Șeful DJST spune că inclusiv marea campioană Constantina Diță, medaliată cu aur la Olimpiadă în proba de maraton, ar putea reveni acasă, asta dacă statul va face rost de bani pentru deplasare. „Proiectul se dorește o implementare la nivelul fiecărui județ a cunoașterii valorilor pe care le are fiecare județ la nivel de sport. Săptămâna viitoare vom face și noi primele acțiuni. Sportivii care ar trebui să vină în școli sunt în primul rând cei care beneficiază de rentă viageră din partea statului. În cazul nostru avem decât doi astfel de sportivi. Pe de altă parte, dacă suntem în imposibilitatea de a duce sportivul respectiv, cum ar fi cazul doamnei Diță, care știm că este plecată în America iar costurile de a o aduce sunt impresionante, vom lua și alți sportivi, campioni europeni, balcanici și sportivi în activitate cărora le permite timpul competițional. Totuși, doamna Diță și-a manifestat disponibilitatea de a veni, în caz că ar exista o variantă de acest gen”, a mai adăugat Horațiu Gorun.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: