spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertDuel pentru podium

    Duel pentru podium

    În seara primei zile de Paşte, microbiştii au ce vedea la televizor. Un derby, un meci care se anunţă a fi extrem de încins între două echipe care joacă pentru acelaşi obiective, locuri cât mai fruntaşe. Steaua încă mai visează la titlu, în timp ce gorjenii visează şi ei la locul doi, însă realist vorbind, trupa lui Iordănescu se bate cu şanse pentru locul 3. Acest ultim loc de pe podium este disputat atât de Pandurii cât şi de Dinamo, echipe care se ală la egalitate de puncte înaintea ultimelor două runde.

    sport-01-29

    Joc cheie

    Steaua şi Pandurii se cunosc perfect, aşa că nimic nu ar mai putea schimba registrele tehnico tactice. Practic, steliştii ştiu ce joacă gorjenii, în timp ce oltenii ştiu şi ei perfect ce joacă Steaua. „Deși sunt la a patra conferință în care vorbim despre Steaua pentru că echipele din play-off ne-am întâlnit de patru ori, așa că nu am prea multe lucruri noi de spus. E o echipă cu multă valoare, cu jucători care au făcut performanță în trecut pentru acest club, jucători aflați în lotul naționalei în mod constant, jucători cu calitate, experimentați, care știu să gestioneze bine jocurile cu miză”, a comentat Edi Iordănescu. Gorjenii au de gând să încurce atât Steaua cât şi Astra în ultimele două etape. „Mai avem două jocuri, contra echipelor de pe locurile 1 și 2. Astra este cu un pas și jumătate campioană, echipa care, din fericire, nu ne-a bătut niciodată, iar Steaua este campioana ultimilor trei ani. Deși situația nu este deloc fericită, se apropie sărbătorile și băieții sunt cum sunt, încercăm să strângem rândurile pentru aceste două jocuri și să terminăm cu capul sus, așa cum am fost în tot acest sezon”, a comentat Iordănescu. acesta merge mai departe şi spune că steliştii vor trage tare să prindă locul 1. „Pentru ei jocul este extrem de important, la fel de important ca și pentru noi. Ei, matematic, mai au încă șanse la titlu, dar vor ca minim să-și consolideze locul 2. Locul 2 este, pentru noi, destul de departe, dar atâta timp cât este accesibil ca și ecuație matematică vom face tot ce este posibil să facem un joc bun, să avem personalitate în joc, să reușim să avem momente în care să controlăm mingea, să atacăm pozițional, să avem un ritm bun de joc, să fim agresivi și să scoatem cât se poate de mult din acest meci. Nu știu cât ne ajută, poate mai mult pentru lupta pentru locul 3. Noi mergem să ne jucăm șansa”, a mai punctat Iordănescu.

    „Să batem ambele echipe”

    Şi din punctul de vedere al preşedintelui de la Pandurii, Narcis Răducan, acest meci cu Steaua este unul extrem de important. „Este un meci foarte greu, capital pentru poziția a treia. Ne dorim foarte mult victoria în partida asta, așa cum ne dorim victoria și în meciul cu Astra. Sperăm să scoatem maxim din aceste două partide, Avem un interes enorm, ne-am propus să terminăm pe podium iar pentru acest lucru trebuie să câștigăm pe Național Arena duminică seara. Nu știu cu cine ține Astra, dar noi tratăm foarte serios această partidă. Avem interes personal, am punctat acest lucru, pentru a nu ieși discuții inutile. De aia ar fi foarte bine să batem ambele echipe, ca toată lumea să ne respecte pentru tot parcursul sezonului. Nu este simplu deloc, Steaua nu dorește să piardă locul de Champions League, iar noi avem, teoretic, șanse și la locul 2, așa că toată lumea e concentrată la maxim”, a comentat şeful pandurilor, Narcis Răducan.

    Dorinţa lui Edi

    Marea supărare a pandurilor este însă că meciurile din ultimele două etape nu se joacă la aceeaşi oră. „ Noi jucăm duminică, dacă noi câştigăm, dar şi la egal Astra este campioană. Atunci în ce măsură va mai fi adversitatea cu Dinamo care e în luptă cu noi la locul 3. Poate ultimele etape trebuiau să se joace în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, să nu ştim unii de alţii. Îmi convenea să joc luni să văd ce va fi la Astra-Dinamo şi să ştiu la ce joc. Noi trebuie să riscăm, să jucăm la victorie. Era mai simplu, dacă pierdea Dinamo şi noi ştiam noi jucam la egal cu Steaua şi eram peste Dinamo”, spune Edi Iordănescu. Acesta merge mai departe şi spune că nu se va da la o parte niciodată, nu va face jocul nimănui, ci va urmări doar propriul interes al echipei sale. „Pentru Pandurii e important meciul. O victorie ne-ar menţine în lupta pentru locul 2, sigur că nu sunt aşteptări mari. Fiind ultimul meci, unii jucători au plecat de la ASA, şi nu ştiu ce speranţe ar fi. Jucăm pentru noi, nu suntem prieteni cu nimeni, nu ne-am dat la o parte niciodată. Oriunde voi fi eu nu-mi voi risca viitorul, numele, libertatea ca să intru în jocuri de astea. Vom da totul cu Steaua şi cu Astra. Dacă vom reuşi un rezultat mare îl vom face pentru noi”, a încheiat Edi Iordănescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: