spot_img
27.3 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 2, 2024
Altele
    AcasăNews AlertFlorin Mergea, al cincilea favorit la Rio

    Florin Mergea, al cincilea favorit la Rio

    • Gorjeanul îşi doreşte aurul olimpic

    sport-02Tenismenul gorjean Florin Mergea va face pereche cu Horia Tecău la Jocurile Olimpice de la Rio. Deşi mulţi sportivi s-au temut să meargă în Brazilia de frica acelui virus Zika, Florin Mergea a lăsat teama la o parte şi va reprezenta România la Olimpiadă. „Să nu uităm că acest virus este din 1947, deci nu a apărut acum prima dată. Normal că poate să se întâmple oricând şi există acest risc, dar avem un obiectiv stabilit în urmă cu ceva timp şi ne dorim foarte mult să jucăm la Jocurile Olimpice”, a declarat Florin Mergea legat de acest subiect cu virusul Zika.

    Gata de luptă

    În acest week-end demarează Jocurile Olimpice. Florin Mergea şi Horia Tecău vor intra rapid în focurile competiţiei, mai exact pe 8 august. Deja organizatorii au stabilit care sunt şi capii de serie de la acest turneu olimpic, Florin Mergea şi Horia Tecău fiind cotaţi cu a 5-a şansă la adjudecarea medaliei de aur în proba masculină de dublu.

    După o pauză de 14 ani de la primul titlu de la Wimbledon, Horia si Florin fac echipă pentru a câştiga aurul la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. 

    Starea de spirit este grozavă, cei doi tenismeni fiind decişi să facă un turneu olimpic perfect. „Suntem buni la ceea ce facem şi cred că avem şanse serioase chiar la medalia de aur. Asta ne şi împinge de la spate şi avem o întreagă echipă după noi şi chiar credem în acest lucru şi în atingerea acestui obiectiv”, a declarat Florin Mergea.

    Despre Florin Mergea 

    Florin Mergea a început tenisul la vârsta de şase ani. Jucător de mână dreaptă, loveşte backhandul cu o singură mână.  Tenismenul gorjean are 1.80 metri şi cântăreşte 76 kg. I se spune Dodo şi spune că asul din mâneca lui este chiar soţia, cea care îl însoţeşte la fiecare turneu unde participă. Mai mult, Daiana, soţia lui Florin Mergea va însoţi echipa la Rio în calitate de nutriţionist.

    Florin Mergea are ca suprafaţă de joc favorită hard-ul, iar lovitura preferată este forehandul.

    Competiţiile favorite sunt Wimbledon-ul şi US Open-ul, iar idolul copilăriei a fost pilotul de Formula 1, Ayrton Senna. Vorbeşte perfect engleza şi franceza.

    Relaţie specială cu soţia

    Relaţia pe care Florin mergea o are cu soţia lui Daiana este una specială. Tenismenul este însoţit la fiecare turneu de către soţie, iar aceasta este de fiecare dată alături de el. „La meciuri, în general ştie locul unde stau, trebuie să fie undeva în faţa lui, pentru a avea mereu contact vizual. Între puncte simt că mă că caută de fiecare dată cu privirea. Este foarte important această comunicare între noi”, spune Daiana Mergea.

    Şi Florin Mergea spune exact acelaşi lucru. „Soția mea se ocupă de mine, vorbește mereu cu mine, mă ține pozitiv și optimist în momentele grele, e foarte important că este lângă mine la fiecare partidă. Mereu mă uit la ea în tribună și de cele mai multe ori nu e nevoie de vorbe, vorbim din priviri. Mă ține concentrat tot timpul. E foarte important pentru mine”, a comentat Florin Mergea.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!