spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertFotbal, Liga 1 / Pandurii – CS U Craiova (vineri ora 21.00)

    Fotbal, Liga 1 / Pandurii – CS U Craiova (vineri ora 21.00)

    Vara anului 2016 a fost una în care fotbalul nu le-a lipsit microbiştilor români. Liga 1 a tras cortina destul de târziu, apoi a început Campionatul European, iar la o distanţă scurtă după finalul acestui Euro începe şi Liga 1. Astăzi, 22 iulie, se dă startul unei noi ediţii a Ligii 1, şi chiar la debut microbiştii gorjeni intră în focuri. Şi de ce meci au parte gorjenii la debut! E derby în Oltenia, trei oraşe fiind în fierbere. Pandurii Târgu-Jiu va întâlni la Severin, CSU Craiova într-un meci ce deschide balul în Liga 1.

    sport-01-22

    Vineri seara, de la ora 21.00, Pandurii şi CSU Craiova se vor întâlni în una din cele mai tari partide ale primei etape a noului sezon. Un joc de 1X2, o partidă de urmărit şi pe care chiar selecţionerul Daum şi-a propus să o vadă de la faţa locului. Ambele echipe vin după o perioadă de vară în care şi-au schimbat antrenorii, dar şi câteva elemente importante în lot. Dacă cei de la CSU nu au griji în ceea ce priveşte finanţarea, gorjenii tremură cu gândul că perioada următoare ar putea fi una decisivă pentru viitorul echipei. Însă, ceea ce contează acum este parcursul echipei în acest debut de sezon, iar meciul cu CSU Craiova este unul important. „Recunosc că prima etapă nu ne surâde. Întâlnim un adversar valoros. CSU este o echipă periculoasă şi anul trecut a fost aşa. Îmi aduc aminte că a fost egal contra Pandurilor, 1-1, egalare pe final al lui Wellington. Au jucători tineri, talentaţi, jucători cu viteză, au jucători care au cochetat cu lotul naţional. Au echipă tânără, entuziastă. Va fi un meci greu, dar şi noi avem echipă puternică, jucători experimentaţi”, a declarat Petre Grigoraş.

    Antrenorul pandurilor îşi doreşte un start bun pentru ca echipa sa să aibă moral. „Am încredere în echipă, în pregătirea făcută de echipă în această vară. Chiar dacă nu suntem la un nivel ridicat, dar nu este o scuză. Voi încerca să folosesc un prim 11 care să ne aducă succesul. Ar fi o victorie de moral înaintea meciului din Europa. Vom face totul să fim la potenţial maxim”, a mai declarat Grigoraş. Şi Narcis Răducan este realist şi spune că duelul cu CSU este unul greu. „Este foarte echilibrată partida din toate punctele de vedere. La început de sezon toate echipele pleacă mai greu. Va fi un meci dificil. Avem şi noi punctele noastre forte, aş vrea să le punem în practică. Întâlnim un adversar tare. Craiova are jucători interesanţi, beneficiază de stabilitate financiară, probabil vor avea şi o susţinere mai mare din partea publicului. Dar eu aş vrea să ne impunem şi să plecăm cu dreptul în acest sezon”, a mai spus şi Narcis Răducan.

    De partea opusă, cei de la CSU vin să câştige la Severin. „Suntem pregătiți de prima etapă, dar nu cu motoarele turate la maxim. Suntem în continuă transformare, îmbunătățim lotul calitativ, oferim alternative pentru a crea concurență, iar foarte important: ne aplecăm asupra tinerilor din pepinieră. Și nu sunt vorbe goale: deja doi juniori fac parte din lotul de 18 pentru meciul cu Pandurii. Vrem ca în derby-ul Olteniei să jucăm dinamic și ofensiv, să fim combativi și determinați. Pentru moral, pentru clasament este importantă victoria. Dar la fel de important este să vină în urma unui joc consistent. În acest sezon nu ne interesează doar campionatul, ci ne vom bate și pentru cele două cupe, mai ales că e un drum scurt, de patru-cinci meciuri până la trofee”, a declarat Gigi Mulţescu, antrenor al echipei CSU Craiova.

    „Ştiu că întâlnim cea mai iubită echipă din zonă, chiar dacă cota pandurilor a mai crescut în ultima vreme. Îmi aduc aminte de prima venire aici, era al doilea meci în Cupă iar la marcarea golurilor craiovene a fost delir în tribună. Pe parcurs s-a mai echilibrat situaţia datorită jocurilor echipei Pandurii. Important să vină cât mai mulţi spectatori, e mai frumos să joci cu stadionul plin decât cu 200-300 de spectatori. Că ţin cu Craiova sau Pandurii, nu contează. Este un derby, iar asta trebuie să-i facă pe jucători să joace la cel mai înalt nivel. Nu este important cu cine vor ţine oamenii, aşa că vom respecta decizia spectatorilor de a ţine cu una sau alta. Dragostea sau afinitatea către o echipă trebuie respectată”, Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

    „Este un meci important. Fiecare joc este important. Mergem la victorie”, Ovidiu Herea, jucător Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: