spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertGorjeanca Denisa Tîlvescu, aur la canotaj alături de echipa României

    Gorjeanca Denisa Tîlvescu, aur la canotaj alături de echipa României

    Gorjeanca Denisa Tîlvescu a obținut medalia de aur alături de echipa României de 8+1 la Campionatul Mondial de canotaj de la Sarasota (USA). Echipajul câștigător a fost format din sportivele Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Ioana Vrînceanu Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea.

    Pe podium au mai urcat Canada şi Noua Zeelandă. Chiar înainte de competiția la canotaj, sportiva de origine gorjeană a transmis un gând bun celor de acasă, prin cu ajutorul jurnalistului Aurel Măceșanu, care i-a urmărit evoluția de ani buni. „Salutări tuturor de acasă! Târgu Jiu, te îmbrățișez de la cel mai frumos concurs”, a transmis Denisa Tîlvescu.

    Canotoarea Denisa Tîlvescu practică acest sport de șapte ani, fiind selectată de antrenoare Mariana Maliș pe când era eleva la Școala Generală „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu. În 2013 a fost dublă campioană europeană la juniori, dar și vicecampioana și campioană mondială la juniori. În anul 2014 a reușit să ajung campioană europeană, a obținut și medalie de aur la Olimpiada de Tineret. Apoi, în 2015, a obținut locul III la Europenele de Seniori, iar reușitele sale au continuat.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: