spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertMedaliată pe plan național, sportiva Cristina Brâncoveanu își face praf adversarii! „În...

    Medaliată pe plan național, sportiva Cristina Brâncoveanu își face praf adversarii! „În ring sunt în lumea mea!”

    Cristina Brâncoveanu este o adolescentă pasionată de sport, hotărâtă să lupte-literalmente-pentru visurile sale, căci este medaliată pe plan național la kickboxing și spune că mai are multe de realizat și demonstrat! La 14 ani, Cristina Brâncoveanu, din Târgu-Jiu, este de o maturitate care te surprinde și de o sinceritate debordantă, scrie Revista Cult-ura. Nu are mulți prieteni, pasiunile sale sunt sportul și cititul. Și-a făcut planuri concrete de viitor și se ține de ele, face sacrificii pentru kickboxing, dar spune că nu ar schimba absolut nimic în viața sa! Cu toate că antrenamentele îi ocupă cea mai mare parte din timp, Cristina reușește să învețe foarte bine, carnetul său de elev fiind plin de medii de 10.

    Târgujianca Cristina Brâncoveanu, în vârstă de 14 ani, are la activ aproape 30 de competiții și zeci de medalii. Una dintre cele mai importante medalii câștigate este cea de bronz de la Campionatul Național din 2016. Cristina a început să practice acest sport în urmă cu șapte ani. Își amintește de parcă ar fi fost ieri cum tatăl său a dus-o la sala de antrenament. Era în clasa I-a. Atunci l-a cunoscut pe antrenorul Gabi Voicu, omul care a învățat-o să iubească kickboxingul, omul căruia îi va mulțumi mereu pentru asta. „Nu știam nici măcar să sar coarda când m-a dus tati la domnul Gabi Voicu de la Clubul Dragon. Îi vom mulțumi mereu! Dânsul mi-a pus mănușile în mână! Mi-a plăcut de dumnealui, mi-a plăcut cum mi-a vorbit. Eu sunt timidă, retrasă, foarte calmă, plus că nu aveam decât șapte ani, mică mai eram! Jumătate din viață am făcut kickboxing! Nu îmi imaginez altfel viața, nu știu cum ar fi, dar nici nu mă gândesc serios la asta pentru că, la modul cel mai sincer, n-aș schimba nimic! În ciuda sacrificiilor, a tot, nu aș schimba absolut nimic! Poate că după unele meciuri mă gândesc cum ar fi fost la rezultat dacă loveam atunci așa sau așa”, spune, zâmbind, sportiva Cristina Brâncoveanu din Târgu-Jiu.

    Din 2013 participă la competiții naționale

    Prima competiție la care Cristina Brâncoveanu a participat a avut loc în vara lui 2013. În total, de-a lungul celor șapte ani, Cristina a participat la aproximativ 30 de competiții și a câștigat zeci de medalii și premii. Prin prisma acestui sport, fetița a devenit mai ambițioasă, mult mai matură, disciplinată și sigură pe sine. Una dintre cele mai importante medalii obținute este cea de bronz de la Campionatul Național din 2016. Părinții îi păstrează cu sfințenie și mândrie toate diplomele câștigate, aranjate în ordine, știindu-le pe toate pe dinafară! „Păstrăm toate diplomele, le am aranjate, oricum le știu pe toate pe de rost. Mergem cu ea la toate competițiile, o încurajăm, avem emoții, plângem, râdem împreună. Este un copil care muncește enorm la acest sport, doar duminica o are liberă și nu se plânge niciodată! (…) Au fost momente când am fost nevoiți să ne împrumutăm ca să putem merge la competiții”, a spus Dan Brâncoveanu, tatăl fetei.

    O mare realizare: „Credeam că visez!”

    De când practică acest sport, Cristina spune că a învățat foarte multe lucruri care au ajutat-o și o vor ajuta și pe viitor. Seriozitatea de care dă dovadă când vine vorba despre acest sport, sacrificiile pe care le face pentru a atinge performanțele visate, munca… „Este vorba și despre sacrificii, multă disciplină, multă muncă și multă pasiune, responsabilitate. Este un sport de contact-direct, full-contact de fapt. Alerg mult pentru că trebuie să fii rezistent, timp liber nu am, iar când îmi fac, citesc mult. Iubesc cărțile! Când am bani, caut mereu să îmi cumpăr câte o carte. Poate să îmi ia cineva tot, haine, telefonul, ce vrea, dar să îmi lase cărțile! Nu stau pe internet, nu simt nevoia asta și nu înțeleg cum pot unii copii să piardă atâta timp pe net, când pot face altceva! Timpul trece foarte repede, dar important este să treacă cu folos!”, a povestit sportiva. În vara acestui an, Cristinei Brâncoveanu i s-a ivit o șansă la care doar visa! Bunul său prieten și coleg de kickboxing, campionul național Andrei Bujor i-a spus că celebrul antrenor Alin Panaite vine la Petroșani. Acum, Bujor și Cristina sunt singurii sportivi din Gorj acceptați la antrenamente de Panaite!

     
     
     
     
     
     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: