spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertMesajul tenismenului gorjean Florin Mergea: „Da, joc patetic! Nu uneori, ci întotdeauna!”

    Mesajul tenismenului gorjean Florin Mergea: „Da, joc patetic! Nu uneori, ci întotdeauna!”

    mergeaTenismenul gorjean Florin Mergea a transmis un mesaj pe o reţea de socializare. Acesta şi-a motivat alegerile din carieră şi răspunde totodată celor care l-au criticat. Mergea a încheiat anul pe locul 26 în clasamentul de dublu, într-un sezon în care a sacrificat multe pentru performanţa istorică de la Jocurile Olimpice, reuşind împreună cu Horia Tecău să obţină medalia de argint. „Da, joc patetic! Nu uneori, ci întotdeauna!

    Anul acesta s-a încheiat o nouă etapă din viaţa noastră. A fost un an greu, deosebit, presărat cu împliniri şi dezamăgiri (mai multe împliniri, zic eu:). Aștern mai jos câteva din gândurile mele pentru anul ce a trecut şi puţin din felul meu de a fi, alături de câteva poze din ultimele noastre zile de vacanţă. Nu sunt rece şi calculat. Nu îmi place să mă ascund în spatele unor cuvinte atent alese. Îmi place să spun ce gândesc, chiar dacă de multe ori acest lucru poate fi considerat un dezavantaj, sau uneori chiar aroganţă. Cred că lumea ar fi puţin mai bună dacă ar renunţa la un gram de ‘diplomaţie’ în favoarea sincerităţii.

    Îmi place sa joc cu sufletul, să ofer bucurie şi plăcere celor care mă urmăresc, să ofer un ‘show’ bun, pentru că până la urmă asta este tenisul ..un film, un thriller, câteodată o dramă , alteori o comedie, sau de cele mai multe ori câte puţin din toate… şi este foarte important să fie de calitate. Mă bazez destul de mult pe instinct şi de cele mai multe ori nu m-am înșelat. Când mingea vine spre mine văd cel puţin trei posibilități şi, în același timp, tot atâtea posibilități ale adversarului ca răspuns la varianta aleasă de mine. Când am prea mult timp mă pierd în opţiuni şi uneori greșesc uşor. Este greu de explicat, dar în câteva fracțiuni de secundă, parcă se derulează în faţa ochilor mei toate schimburile de mingi ce urmează (mă rog, varianta din mintea mea:). Mi s-a spus uneori că aş putea să-mi mai simplific jocul, să aleg varianta cea mai la îndemână, să elimin cât mai mult momentele în care am de luat o decizie. Aş putea lucra la asta, însă nu aş mai fi eu, m-aş simţi îngrădit.

    Desigur, îmi doresc să câștig un Grand Slam şi să fiu numărul 1, îmi place să am mereu un obiectiv în minte, un ţel, un scop de atins, însă cea mai mare dorinţă a mea înainte de un meci este să joc frumos, să pot da în acea zi tot ce am mai bun, să ofer ce ştiu că sunt în stare să ofer. Este important să câştigi un meci greu într-o zi proastă, cu un tenis de o calitate slabă, cu un tenis banal, însă, pentru mine, nu este deloc satisfăcător, nu o simt ca pe o victorie adevărată.
    Îmi place să îmi simt partenerul mereu în zona lui de confort, cu atât mai mult în momente importante. De multe ori îl las să aleagă schema de joc, eu mulându-mă după acesta, mai ales în zilele bune în care simt că pot juca uşor orice.

    Îmi place să am o legătură apropiată, o relație bazată pe încredere cu partenerul meu. Este destul de greu, mai ales că în general venim din culturi diferite, avem obiceiuri diferite, am crescut într-un spirit diferit. Probabil de asta mi-am dorit mult timp să am partener un român. Însă am ajuns la concluzia că sinceritatea şi omenia nu au nevoie să vorbească aceeași limba”, a scris Mergea pe Facebook.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: