spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPandurii aşteaptă banii de la tv!

    Pandurii aşteaptă banii de la tv!

    Pentru parcursul de anul trecut, Pandurii are de încasat două milioane de euro din drepturile tv

    Până acum doi ani televiziunile se băteau care să evite meciurile pandurilor. Toţi fugeau de jocurile plictisitoare şi lipsite de vlagă ale pandurilor. Nici nu aveai ce vedea la tv. Cine să te transmită la tv dacă într-un retur de campionat ai marcat cinci goluri!? Ei bine, situaţia s-a schimbat radical. Din acea echipă lipsită de vlagă s-a născut una puternică. Pandurii a jucat fotbal adevărat în ultimul an şi jumătate, iar cei care au stat în faţa micilor ecrane au avut ce vedea. Acum şi televiziunile s-au bătut pe meciurile pandurilor, toţi dorind să aibă spectacol pe sticlă. Iar după faptă, şi răsplată. Acum a venit rândul ca televiziunile să plătească pentru ceea ce au dat pe micile ecrane. Pe baza clasamentului de anul trecut se va face şi împărţeala la bani. În aceste condiţii, Pandurii va încasa pentru locul şapte ocupat la finalul sezonului două milioane de euro, adică 40% din bugetul pe anul viitor. Primii bani vor ajunge în conturi în cel mai scurt timp, gorjenii având la dispoziţie un milion de euro în primă fază.

    Salvarea de la tv

    Pentru multe echipe din prima ligă, banii veniţi de la Liga Profesionistă sunt ca aerul. Practic, jumătate din echipele din Liga 1 depind de aceşti bani atunci când îşi fac bugetul, iar acesta e format în proporţie de peste 50% din banii daţi de televiziuni.

    Bugetul celor de la Pandurii pe un an sportiv este cuprins între cinci şi şase milioane de euro. Astfel, cele două milioane care vin din drepturile tv constituie cam 40% din bugetul echipei. O sumă considerabilă, cea mai mare pe care târgujienii o încasează din drepturile tv. Până acum, oltenii luau în medie 1,5 milioane de euro pe an, ceea ce reprezenta ceva. În funcţie de loc se împart şi banii, iar nou promovatele au un „tarif” standard de un milion de euro.

    Cum Pandurii au jucat bine anul trecut, iar locul ocupat, şapte a fost cel mai bun din istoria clubului, şi banii sunt mai mulţi ca altădată. Liga a dat publicităţii sumele pe care le vor vira cluburilor până la începerea campionatului. Televiziunile au virat banii în contul Ligii, iar acest for va face împărţeala. Este vorba despre 16,8 milioane de euro, inclusiv TVA, ceea ce reprezintă fix 50 la sută din suma aferentă celui de-al doilea an din contractul de drepturi TV.

    Pentru primul loc ocupat de CFR Cluj, se vor aloca 1,8 milioane de euro, adică jumătate de cât vor primi în total de la Ligă. De exemplu, FC Vaslui va primi 1,6 milioane de euro în prima fază, Steaua va încasa 1,4 milioane de euro, Rapid va lua 1,2 milioane, iar Dinamo 1,1 milioane euro. De la acest loc în jos suma scade cu câte 50 de mii de euro pe loc pentru prima tranşă, aşa că Pandurii va încasa fix un milion de euro pentru locul şapte.

    Pentru bani au luptat

    Oficialii de la Pandurii au tot anunţat pe finalul sezonului că urmăresc să termine cât mai sus pentru a încasa bani din drepturile tv. „Orice loc mai sus în clasament înseamnă o sută de mii de euro în plus. Sunt bani importanţi, sunt sume care contează foarte mult pe o vreme ca aceasta”, comenta Eugen Pârvulescu în urmă cu puţin timp.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: