spot_img
16.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii bombadarţi cu procese

    Pandurii bombadarţi cu procese

    Clubul gorjean a fost dat în judecată de majoritatea jucătorilor care au evoluat pentru echipă în stagiunea trecută

    Pandurii nu a mai avut banii din trecut, iar echipa a cam terminat în genunchi sezonul trecut. În vară, 13 jucători plus staff-ul tehnic au părăsit corabia gorjeană, iar majoritatea dintre aceştia au reclamat clubul oltean la comisii. Procese peste procese, o situaţia extrem de complicată şi delicată din care cu greu clubul ar putea ieşi „neşifonat”. Există posibilitatea ca în cazul în care anumite procese vor fi pierdute, iar clubul să nu aibă bani să-şi achite datoriile către foştii jucători, echipa să fie penalizată cu puncte în clasamentul Ligii 1, o situaţie deloc plăcută.

    sport-01-18

    Procese pe bandă rulantă

    Rând pe rând jucătorii care au dus echipa gorjeană anul trecut pe locul 3 au reclamat clubul gorjean la comisii. Aşa se face că de mai bine de o luă de zile pe masa comisiilor sunt dosare întregi cu memoriile fotbaliştilor târgujieni. Mingote, Wellington, Vasco, Răduţ, Nicoară, Ciucur, Nistor, Acsinte au fost doar unii dintre cei care au dat clubul gorjean în judecată cerându-şi banii. Au fost şi cazuri în care jucători din actualul lot au cerut banii, Lazăr, Grecu, Mrzljak sau Pleaşcă au ceruit şi ei banii care nu mai veneau. „Situaţia nu este deloc plăcută, să nu credeţi că e uşor de gestionat un astfel de moment”, a comentat Narcis Răducan. Aceste procese efectiv s-au prăvălit peste gorjeni care cu greu au reuşit să le ţină piept. Ba mai mult, gorjenii au fost amendaţi deja cu suma de 12.000 de lei pentru necahitarea restanţelor financiare în cazul a patru jucători.

    Şefii la şedinţă

    Tocmai pentru că situaţia este incertă, Narcis Răducan a convocat o Adunare Generală pentru astăzi unde se vor lua în discuţie toate aceste probleme. „Trebuie găsite rapid soluţii. Joi după-amiaza vom avea o şedinţă în care trebuie lămurită partea financiară. Dacă factorii de decizie îşi doresc să aducă pe cineva alături de echipă, fără probleme acest oraş poate avea echipă de prima ligă. Se poate face la Chiajna sau Voluntari. Nu am luat în calcul până acum intrarea în insolvenţă, nici nu trebuie luată. Ştiu ce este insolvenţa, am trăit la Galaţi o astfel de experienţă. Nu este recomandabil. Problemele sunt grave, situaţia este complicată”, a comentat Narcis Răducan. Acesta merge mai departe şi spune că în acest an clubul de fotbal s-a autofinanţat. „Eu mi-am stabilit un target de minim un milion de euro bani aduşi din transferuri. Am făcut în ultimul an la 1,2 milioane de euro. În plus au mai venit bani din drepturile tv, performanţa de a termina pe podium anul trecut ne-a adus un plus de aproape un milion de euro. Însă, nu este de ajuns. Am redus cheltuielile. Nu am dat cifre, nu am dreptul de a dat cifre exacte pentru că există confidenţialitate la contracte, însă în procente pot spune că contractele s-au redus cu 30 %”, a punctat Răducan.

    Regrete…

    Oficialul pandurilor spune că în vară echipa a avut un moment greu pe care l-a depăşit într-un final. „În vară a fost un moment de cotitură prin plecarea lui Edi. Am plecat şi fără antrenor în cantonament doar cu gândul de a rămâne Edi. Ne-au plecat 13 jucători, e greu să faci o echipă în două săptămâni o echipă care să se bată cu Maccabi. Modul cum am ieşit din Europa nu este onorant, nu am contat în această dublă. Însă date fiind aceste probleme cu care ne-am confruntat cred că se înţelege exact care a fost starea noastră la momentul jocurilor cu Maccabi”, a declarat Răducan.

    Şi totuşi, sportiv o duc bine

    Ca un paradox, un club măcinat de probleme financiare şi aproape îngropat în datorii reuşeşte să ţină steagul sus din punct de vedere al rezultatelor. Aşa se face că chiar dacă au fost eliminaţi din cupele europene dar şi din Cupa Ligii, gorjenii sunt neînvinşi în această ediţie de campionat. Doar trei echipe se pot lăuda cu această performanţă după patru etape, Pandurii, Steaua şi Dinamo.

    „Nu pot să zic că dorm liniştit când sunt jucători neplătiţi. Căutăm soluţii, Pandurii trebuie şi poate să facă performanţă. Cerem puţin ajutor şi sunt sigur că cei din Gorj ne pot ajuta”, Narcis Răducan, preşedinte Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: