spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, finanțată ilegal de Primăria Târgu Jiu în epoca Iordănescu-Răducan

    Pandurii, finanțată ilegal de Primăria Târgu Jiu în epoca Iordănescu-Răducan

    Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu a fost finanțat ilegal cu suma de aproape 500.000 de lei de către Primăria Târgu Jiu în anul 2015. Este vorba de perioada în care la conducerea clubului s-a aflat cuplul format din antrenorul Edward Iordănescu și Narcis Răducan, care a beneficiat din plin de susținerea politică a lui Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj și fost primar al municipiului, dar și Ion Călinoiu, președintele executiv al PSD Gorj și fost președinte al Consiliului Județean Gorj.

    Reprezentanții Curții de Conturi Gorj au constatat că banii s-au acordat în mod ilegal: „Consiliul Local a aprobat acordarea de sume din bugetul local, Clubului Sportiv Pandurii-Lignitul Târgu Jiu, dar cu nerespectarea cadrului legal care reglementează finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor cluburilor sportive de drept privat. În anul 2015 a fost repartizată în bugetul aprobat prin H.C.L. nr. 55/09.02.2015, suma de 479.000 de lei pentru finanțarea activității sportive, în condițiile în care clubul nu a depus o cerere de finanțare a unui proiect, conform Ordinului Agenției Naționale pentru Sport nr. 130/2006 și nu s-a încheiat un contract între club și autoritățile administrației publice locale, ca urmare a admiterii la finanțare a cererii. Consecința economico-financiară a acestei abateri de la legalitate și regularitate o reprezintă înscrierea în bugetul U.A.T.M. Târgu Jiu a unor cheltuieli a căror fundamentare și angajare s-a făcut fără respectarea prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general”.

    Salarii fabuloase

    Cea mai mare responsabilitate pentru prăbușirea clubului Pandurii apasă pe umerii fostului președintelui, Narcis Răducan, pentru că a continuat să aducă jucători pe salarii foarte mari, în condițiile în care Complexul Energetic Oltenia își retrăsese finanțarea. În plus, Narcis Răducan avea un salariu fabulos de 100.000 de euro pe an, la care se adăugau și alte sporuri.

    Te-ar mai putea interesa

    3 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: