spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, greu de ucis!

    Pandurii, greu de ucis!

    Edi Iordănescu spune: „Pandurii a pierdut un singur meci în play-off dintr-un penalti discutabil dat în minutul 90”

    Sub comanda lui Edi Iordănescu, Pandurii a arătat ca o echipă solidă, incomodă şi care a pierdut greu. Tehnicianul şi-a realizat ambele obiective pe care le-a avut la Târgu-Jiu, primul fiind salvarea de la retrogradare, iar al doilea accederea în play-off. Ei bine, Iordănescu şi-a pus amprenta asupra jocului echipei gorjene, specialiştii numind echipa olteană drept una bună a Ligii 1.

    sport-01-5

    Multe greutăţi

    Eficienţă, pragmatism, seriozitate. Asta le cere Edi Iordănescu elevilor săi la fiecare antrenament şi joc. Tehnicianul are şi motive să se plângă de faptul că echipa sa nu a îndeplinit primele două cerinţe, dar asta trece în plan secund la final de stagiune. Cu o etapă înainte de finalul campionatului, Edi Iordănescu le cere elevilor săi să iasă cu privirea sus. „Suntem aproape să tragem linie, mai avem un joc. Ducem campionatul cu capul sus, încununăm acest sezon cu o calificare în cupele europene”, a comentat Iordănescu, tehnician care îşi doreşte să termine cu echipa pe locul 3 în Liga 1. „A fost un sezon greu, l-am început cu un lot făcut în grabă, am mai şi jucat tot campionatul doar în deplasare, iar totul a culminat cu tăierea finanţării de CEO”, a declarat Edi Iordănescu.

    S-au obişnuit să nu piardă

    Totuşi, Pandurii este după chinul şi asemănarea lui Edi Iordănescu. Chiar tehnicianul se autocaracterizează ca fiind un antrenor care pune preţ de organizare şi disciplină. „Sunt genul de antrenor care este mulţumit cu 1-0. Sunt antrenori care acceptă să primească 4 goluri dar să marcheze 5. E vorba de filozofie. Eu ca antrenor vreau echipe organizate, care nu primesc gol, care se apără bine şi nu pierd meciuri”, a comentat Iordănescu. În plus, acesta susţine că a reuşit să-şi pună amprenta pe destinul echipei sale. „E o mare realizare pe care am făcut-o la Pandurii. Ca să înveţi să câştigi trebuie să înveţi mai întâi să nu pierzi, să te obişnuieşti să nu pierzi, să nu accepţi să pierzi, să nu ieşi învins de pe teren. Apoi vine pasul decisiv, când începi să înlănţui victoriile. Noi acum suntem genul de echipă care pierde greu”, a declarat Iordănescu.

    Incomozi rău…

    Ei bine, Pandurii s-a luat la trântă cu toate echipele. Din păcate, oltenii nu au reuşit să se impună în nici un joc împotriva lui Dinamo, însă la fel de adevărat este că nici nu au pierdut vreun meci în faţa actualei campioane, Astra Giurgiu. Statistica spune că oltenii sunt greu de ucis. În sezonul regulat, Pandurii a strâns cele mai multe puncte dintre primele şase echipe care au mers în play-off din duelurile directe. În play-off, gorjenii au fost în continuare puternici. „Pandurii a pierdut un singur meci în play-off, la Severin cu Steaua dintr-un penalti discutabil dat în minutul 90. În acel meci am jucat timp de o oră fără un om în teren”, a mai declarat Edi Iordănescu. În aceste condiţii, Pandurii s-a detaşat ca o echipă incomodă, însă putea fi şi mai tare dacă ar fi avut parte de o conjunctură favorabilă. „Ne-au lipsit multe lucruri, stadionul, fanii, stabilitatea financiară. Dacă toate astea le aveam, eram într-o altă poziţie în clasament”, a mai punctat Edi Iordănescu.

    „Micile detalii au făcut diferenţa”

    Şeful pandurilor, Narcis Răducan s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei sale în acest sezon. „mai avem de jucat acest meci cu Astra, un meci important pentru noi. Vrem să ocupăm locul 3 la finele acestui sezon”, spune Narcis Răducan. Acesta îi laudă pe jucători dar şi pe antrenori şi pe toţi cei din staff. „A fost un sezon bun, am jucat un fotbal bun, şi pot spune că micile detalii au făcut diferenţa. Au fost câteva meciuri decise de câteva detalii”, a mai punctat şi Narcis Răducan.

    Trei eşecuri „afară”

    Cu remiza de la București, echipa din Târgu-Jiu a ajuns la 7 jocuri consecutive fără înfrângere în deplasare, egalând astfel seria din startul campionatului 2013-2014 când echipa nu a pierdut în deplasare între etapele 6-18 (5 victorii și 2 egaluri). Ultima înfrângere a gorjenilor din acest campionat s-a înregistrat pe 12 decembrie 2015, 1-2, cu Dinamo, la București. Până atunci, echipa din Gorj mai pierduse doar 2 jocuri pe teren străin, 0-3 la Chiajna și 0-1 la Iași.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: