spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, la un pas de faliment! Marcel Romanescu: „Nu e un capăt...

    Pandurii, la un pas de faliment! Marcel Romanescu: „Nu e un capăt de țară”

    PanduriiZi cu emoții, mâine, pentru iubitorii sportului, dar și pentru autorități. Pe data de 11 octombrie este programat un nou termen în dosarul Pandurii Târgu Jiu, iar echipa ar putea intra oficial în faliment. Deși speră să nu se ajungă la un asemenea deznodământ, reprezentanții asociaților dau asigurări că, indiferent de decizie, sportul gorjean va fi ținut în viață.

    Cererea prin care administratorul judiciar solicită falimentul clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu a fost depusă la Tribunalul Gorj încă din luna iunie, iar termenul stabilit pentru judecată este 11 octombrie. Întrebat cum vede rezolvarea acestei probleme, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că un posibil faliment pentru Pandurii nu reprezintă un capăt de țară, având în vedere că și alte cluburi mari au trecut prin astfel de situații.

    „Va ajunge acolo unde a fost”

    „Nu știm exact ce se va întâmpla și trebuie să vedem o decizie. Eu aș vrea să cred că nu va fi decizia pe care foarte mulți în momentul de față o văd deja realizată. Eu cred în continuare că va rezista clubul Pandurii și va exista ca entitate. Uitați-vă ce se întâmplă la Rapid, de exemplu. A trecut printr-un astfel de proces, a luat-o de la capăt și, cu pași mărunți, va ajunge la un moment dat acolo unde a fost. Sunt sigur că acest lucru se poate întâmpla și la Pandurii Târgu Jiu, indiferent de ceea ce se va întâmpla mâine. Nu este un capăt de țară. Sunt cluburi mari care au ajuns în astfel de situații. Ne uităm la UTA Arad și la cluburi cu nume în fotbalul românesc, care nu s-au speriat, au plecat de jos și au continuat tradiția clubului pe mai departe”, a declarat Marcel Romanescu.

    „Activitatea sportivă va continua”

    Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, speră și el în evitarea falimentului și spune că prioritară este activitatea Centrului de copii și juniori, care acum supraviețuiește datorită banilor veniți de la UEFA. „Așa cum ne-am implicat în zona de handbal, cum o să ne implicăm în zona de baschet, cu siguranță activitatea sportivă la nivelul municipiului Târgu Jiu și județului Gorj va continua, având în vedere și modificările legislative care vor intra în vigoare efectiv începând cu bugetul anului 2018. Noi am discutat încă de acum trei săptămâni – o lună să ne pregătim în ceea ce privește, în primul rând, activitatea Centrului de copii și juniori. Am stabilit un mod de lucru și cu siguranță activitatea Centrului va continua”, a comentat Cosmin Popescu situația de la Pandurii Târgu Jiu.
    Tot pentru Centrul de copii și juniori se caută soluții și pentru a fi asigurată finanțarea pe mai departe. Potrivit lui Cosmin Popescu, dacă ar fi virată cotizația aprobată deja de Consiliul Județean, banii ar ajunge mai întâi la creditori. „Deocamdată, banii pentru Centrul de copii și juniori sunt asigurați de UEFA. Consiliul Județean a aprobat o sumă de 500.000 de lei pentru cele necesare desfășurării activității Centrului și o să găsim soluția legală și economică încât activitatea să continue. Cotizația este aprobată, dar, având în vedere starea de insolvență, există o temere juridică că în momentul în care s-ar vira banii, aceștia ar putea fi luați de către creditorii principali. Banii, așa cum a fost încheiat protocolul și contractul de finanțare, sunt destinați transportului, cantonamentelor și echipamentelor”, a mai explicat președintele Consiliului Județean.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: