spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPandurii, mândria României!

    Pandurii, mândria României!

    Vicecampioana României şi-a respectat blazonul: e în grupele Europa League

    50 de ani de chin, suferinţă, umilinţe şi prea puţine realizări. Asta a fost până acum. Din acest moment, Pandurii a trecut într-o nouă eră, cea a bucuriei, a speranţei şi a mândriei. Echipa noastră a reuşit ceea ce nimeni nu credea, să ajungă în grupele Europa League. Şi nu a fost uşor, ba din contră. Dar, ce-i greu e şi frumos. Pandurii a uimit România, a făcut cinste fotbalului din ţara noastră, iar pentru asta merită RESPECT!!! Am ajuns în grupele Europa League, acolo unde se ajunge greu, iar de aici înainte tot ceea ce se va realiza va fi un bonus. Acum e clar că Pandurii şi-a câştigat respectul, dar a şi ajutat fotbalul românesc să răzbată prin Europa. Am ajuns într-o grupă cu Fiorentina, Dnepr şi Pacos Ferreira. Ce vom face aici? Vom vedea la jumătatea lunii decembrie…

    Laude peste laude

    Joi noaptea, Pandurii a înfăptuit o minune. Am jucat în Portugalia la Braga contra finalistei de acum doi ani din Europa League şi am reuşit să câştigăm cu 2-0. Exact scorul care ne trebuia pentru calificare după ce cu o săptămână înainte pierdusem acasă cu 1-0. Dar, băieţii lui Cristi Pustai au crezut în şansa lor, şi au realizat surpriza. Buleică a deschis drumul în minutul 15, apoi au urmat alte 102 minute în care am jucat de la egal la egal, am tremurat, am oftat şi într-un final în minutul 117 Ciucur a consfinţit cea mai mare victorie din istoria pandurilor. Bucurie şi lacrimi de fericire au fost pe Estadio Municipal Axxa din Braga. Minunea s-a realizat.

    În ţară, la mii de kilometrii distanţă, lumea a trăit la cote maxime meciul. Unul din telespectatori, Dumitru Dragomir a recunoscut că echipa noastră a produs surpriza. „Am sperat la Astra, la Pandurii nu am sperat. Dar prin jocul pe care l-a făcut a făcut cinste fotbalului profesionist din România. Pandurii o să facă o figură frumoasă şi în grupă. Eu zic că se duc mai departe şi Pandurii şi Steaua. Nu am crezut că se vor califica. Este o cinste pentru LPF să ai o echipă în grupele Ligii şi una în grupele Europa League. Pandurii a eliminat o echipă de top. Am făcut o repriză a doua de invidiat. Ciucur a avut o execuţie de mare fotbalist”, a declarat Dumitru Dragomir.

    Şi nu doar românii s-au lăudat, ci şi adversarii ne-au ridicat în slăvi. Antrenorul celor de la Braga, Jesualdo Ferreira a recunoscut că Pandurii a fost mai bună. „Pandurii a fost mai puternică decât ne aşteptam, mai puternică decât a fost în România. Este o eliminare dură, foarte dureroasă pentru Braga. Dar nu trebuie să facem o dramă din eliminare, chiar dacă nu ne aşteptam la asta”, a declarat Ferreira. Antrenorul pandurilor, Cristi Pustai era la rândul lui bucuros. „Este o mare performanţă pentru echipa noastră. Am crezut în şansa noastră. Nu ne-am propus să marcăm în primele minute şi apoi în minutele de final din prelungiri. Jucătorii de bandă au reuşit să creeze panică şi să vină cu centrări de calitate. Urmează o perioadă foarte grea şi aşa ne-am depăşit condiţia. Este un vis frumos pe care ni l-am asumat. Încercăm să mergem pe două fronturi”, a declarat şi Pustai.

    Marin Condescu a trăit meciul de lângă preşedintele celor de la Braga, aşa că nu s-a putut bucura pe deplin de realizările jucătorilor săi. „Când v-am zis nu m-aţi crezut. Ne-am bătut joc de câteva ocazii care se puteau răzbuna. Nu cred că au fost mai buni decât noi ca să se poată spună că am avut noroc. E meritul echipei, al lui Pustai. Ciucur ne-a adus două calificări, merită încredere. Toată echipa a mers bine. Depinde doar de noi unde ne vom opri în Europa League. Am văzut la Braga ce rezultate au obţinut ei în fiecare an, iar în faţa noastră s-au tăiat. Vom juca frumos în Europa şi o să facem puncte, sunt convins”, a spus şi Condescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: