spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, un fel de Barcelona

    Pandurii, un fel de Barcelona

    Sistemul de joc, 4-3-3 implementat de Petre Grigoraş la Pandurii este copia fidelă a stilului de joc al Barcelonei lui Pep Guardiola. Se spune în fotbalul nostru că echipa gorjeană pune cel mai bine în practică stilul Barcelonei, deşi comparaţia este forţată. Dar, ideea de joc a pandurilor aduce aminte de jocul super al Barcelonei.

    Primii la posesie

    Pandurii confiscă mingea atunci când joacă fotbal. Gorjenii nu dau nicio şansă adversarului, şi indiferent cu cine a jucat a avut mingea mai mult decât oponentul. Exact asta face şi Barcelona în acea celebră tiki-taka. „Nu vreau să fac comparaţii cu Barcelona. Suntem departe de ei. Nu există comparaţie, nu există nici un fel de unitate de măsură între ceea ce joacă Barcelona şi ce jucăm noi. Încercăm la scara 1: 10.000 să copiem lucrul acesta, dar ceea ce joacă ei e de pe altă planetă”, spune Grig. Şi totuşi, stilul se aseamănă. Gorjenii, la fel ca şi cei de la Barca au o posesie prelungită a balonului, îşi domină adversarul, diferenţa fiind făcută doar de valoarea individuală a jucătorilor. „Cu mici excepţii echipa a reuşit să facă un joc de posesie foarte bun. Dacă nu mă înşel suntem pe primul loc în ţară. Lucrul acesta trebuie să ne bucure şi dacă se vor finaliza aceste faze şi cu goluri cu atât mai bine”, a mai spus Grig. Oltenii joacă bine, au posesie dar şi ocazii. Partea urâtă vine de la ratări, gorjenii fiind campioni la situaţii irosite. La meciul cu FCM Mureş, târgujienii au ratat cât în trei meciuri. „E bine că ne-am creat 7-8 ocazii. Altfel scorul ar fi fost 0-0 sau cu noroc ne-ar fi dat un gol, făceam vreun cadou. Nu e bine să ai atât de multe ocazii si să înscrii doar de 2 ori. Cred că rata de a marca goluri în funcţie de ocazii este una foarte mică. Cu toate că avem 37 de goluri înscrise şi suntem pe locul 4-5 la goluri marcate, totuşi sunt puţine raportat la numărul de ocazii”, a mai concluzionat Grig.

    Scor mincinos

    Şi antrenorul celor de la FCM Târgu Mureş, Ioan Ovidiu Sabău a recunoscut că trupa lui Grig i-a fost superioară. „Un meci dominat de Pandurii fără probleme. Nu s-a pus problema cine va câştiga. Am anticipat şi la şedinţa tehnică, aşa cum au privit ei jocul, am zis că o să luăm 3 sau 4. Am greşit pentru că am luat numai 2. Preocupările lor au fost altele decât cele de joc, cum să se distreze după acest joc, unde să plece, cine să ducă maşina, cum să plece. Noi dacă nu suntem o echipă care să muncim avem probleme. Ne întoarcem la ce am fost cu 4 meciuri în urmă. Vreau să uit acest joc. Noi am fost cu mintea în altă parte, nu am reuşit să comunicăm între noi, să ne concentrăm”, a comentat Ioan Ovidiu Sabău.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: