spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăNews AlertProgram infernal pentru Energia

    Program infernal pentru Energia

    Liviu Andrieş: „În tur avem şase meciuri foarte grele pe teren propriu”

    Antrenorul echipei de handbal, Liviu Andrieş este îngrijorat. Peste două zile se începe noul sezon în Liga Naţională, iar echipa de handbal Energia are obiectiv clasarea în primele şapte poziţii. O misiune cam greu de îndeplinit în condiţiile în care oltenii nu prea dispun de un lot numeros din punct de vedere valoric. Şi programul este unul dificil, cel puţin acasă oltenii vor avea meci de meci câte o finală. În tur, la Târgu-Jiu vin echipele tari ale campionatului, aşa că …

    Tur de forţă

    Cei de la Energia nu au prea avut noroc la tragerea la sorţi. Energia va avea parte de un program de meciuri extrem de tare pe teren propriu. „În tur avem şase meciuri acasă şi cinci în deplasare. Dar ce meciuri avem acasă. La Târgu-Jiu vin echipele cu pretenţii la partea superioară a clasamentului, aşa că ne aşteaptă un program foarte greu”, spune antrenorul Andrieş. Acesta detaliază. „Nici un meci nu-l cataloghez drept uşor. Şi cu Ploieştiul în prima etapă avem meci greu, e debutul, iar orice început e dificil. Apoi vin la noi Constanţa, Odorhei, Reşiţa şi Suceava. Meciuri tari rău de tot şi sper să ieşim cu capul sus din aceste partide de foc. Avem moral bun pentru meciurile de acasă, noi mai tot timpul ne-am bătut cu echipele tari când am jucat acasă. La fel şi acum, ne vom lua la trântă cu ele, să vedem ce putem şi reuşi”, a comentat Liviu Andrieş.

    Fără înfrângeri acasă

    Andrieş chiar are de gând să facă din Târgu-Jiu o fortăreaţă greu de cucerit. „Mi-aş dori să câştigăm toate meciurile de acasă. Cu răutate pozitivă şi determinare putem reuşi să facem rezultate bune. Ce frumos ar fi să câştigăm toate meciurile de acasă, sau să nu pierdem niciunul că poate mai ies şi remize”, a mai spus Andrieş. Va fi greu de îndeplinit această variantă, mai ales că la Târgu-Jiu chiar din tir vin forţele handbalului românesc, echipe care trag la titlu gen Constanţa sau Odorhei.

    Plan pe termen scurt

    Tehnicianul oltenilor pune accent pe debutul de sezon. „Sunt foarte importante primele etape, pot să îţi dea moral”, susţine principalul Energiei. Mai mult, din primele patru etape, Andrieş vrea să obţină şase puncte. „E un program greu, dar putem să trecem cu bine peste el. Jucăm acasă cu CSM Ploieşti şi Suceava, iar în deplasare la Bacău şi Cluj. Vreau şase puncte din aceste patru partide. Noi meci de meci ne vom juca şansa indiferent pe cine avem în faţă. Câştigând şase puncte avem alt moral, altă stare de spirit, iar echipa joacă altfel ştiind că are în bagaj ceva puncte acumulate”, a mai spus Andrieş.

    9-12 puncte în tur

    Neavând o „echipă lungă” din punct de vedere al valorii lotului, Andrieş trebuie tot timpul să facă rugăciuni să nu i se accidenteze jucători. „E important să am tot lotul valid etapă de etapă. Sigur o să mai apară mici probleme, însă între etape e timp să se refacă o contuzie sau mai ştiu eu ce. Îmi doresc din tot sufletul să fim scutiţi de accidentări serioase pentru că totul va fi dat peste cap”, a mai declarat tehnicianul oltenilor. Referitor la calculul pentru viitoarea stagiune, Andrieş s-ar mulţumi cu 12 puncte strânse în turul de campionat. „Vreau să acumulăm de la nouă puncte în sus. Estimez să facem vreo 12, însă îmi doresc să strângem mult mai multe. Eu aş vrea maxim de puncte, însă e greu. trebuie să luăm meci cu meci, acum primul e cel cu Ploieşti pe care trebuie să-l câştigăm”, a încheiat Andrieş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: