spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSportul gorjean, încotro?

    Sportul gorjean, încotro?

    În decurs de câteva luni şi-au pus lacătul pe uşă trei echipe. Urmează a patra, Pandurii!???

    Trist, dar adevărat. Sportul din Gorj este pe marginea prăpăstiei. Deja trei echipe au trecut în nefiinţă, au murit pur şi simplu. Unele din nepriceperea conducătorilor, din cauza unor şefi care atunci când s-au văzut singuri pe oala cu ciolan nu au mai făcut nimic pentru a face ca acea hrană să ţină mai lung. E uşor să conduci pe banii altora, iar atunci când dai cu nemiluita la bani fără a avea o gândire sănătoasă nu ai decât să mori. Iar baschetul de la Energia aşa a murit, din moftul unora care au aruncat banii pe geam. Şi handbalul s-a stins, iar mai nou şi Minerul Motru a spus adio fotbalului de seniori.

    sport-02-22

    S-a dus Energia

    Despre clubul Energia s-a spus şi s-a vorbit mult. Că s-au cheltuit bani publici şi că cineva trebuie cândva să dea socoteală nu s-a vorbit. Cei care au fost puşi acolo fără a susţine vreun concurs, ci pur şi simplu pentru că erau agreaţi de anumite feţe au băgat clubul în groapă. Toţi l-au băgat. Şi cei care s-au ocupat direct de club, dar şi finanţatorii. Nu poţi tu ca finanţator să accepţi să dai salarii fabuloase de 9.000 de euro, atât cât primea Callistus Eziuqwu decât dacă ai un interes, sau dezinteres. Bătaia de joc a dus la moartea a două sporturi de sală. Şi atunci e corect să punem întrebare: pentru ce se mai face Polivalentă? Pentru balurile bobocilor! Sau vorba lui Nistor, pentru ce mai facem stadion de patru stele? Să aducem circul pe el!? Nu, cineva trebuie să ia taurul de coarne şi să caute vinovaţii care au dus la falimentarea sportului de sală în Gorj. Gata cu bătaia de joc a banului public!

    Adio şi Minerul Motru !

    De vreo trei zile mai constatăm un deces. Minerul Motru, echipă de fotbal cu 53 de ani de activitate s-a dus! S-a dus şi nu mai este. Asta după ce acum trei ani de zile vorbeam de Minerul Motru ca şi echipă de Liga a 2-a. Dar de sus cazi uşor jos, e mai greu să urci, să faci ceva bun. Minerul Motru a ajuns în ultimul hal, să nu mai aibă posibilitatea nici măcar să facă figuraţie pe la Liga a 4-a! Incredibil. Nici celor care se ocupă de destinele acestei echipe nu le vine să creadă ochilor. „Ne retragem. Nu jucăm nici la judeţ. Nu mai avem echipă de seniori, iar asta este ceva de neînchipuit. Este realitatea. Minerul Motru a dispărut”, spune Mihai Cernica, şeful Minerului Motru. La CS Minerul Motru mai rămân trei echipe de juniori care să facă figuraţie, dar şi cele două secţii de box şi lupte care nu consumă bani. Atât!

    Urmează Pandurii!?

    Săptămâna trecută, şeful pandurilor Narcis Răducan anunţa că apocalipsa pandurilor este aproape. „Nu pot spune că mâine se închide clubul, dar nici mult nu mai avem. Este foarte dificil să te autofinanţezi în condiţiile în care jucăm toate meciurile în deplasare şi nu ne putem baza pe aportul publicului în formarea bugetului. Am încă încredere că se poate rezolva ceva şi că toţi membrii sunt conştienţi de gravitatea situaţiei, este un semnal de alarmă care trebuie foarte bine recepţionat de toată lumea pentru că nu se mai poate cu promisiuni, trebuie să vedem şi fapte”, a declarat Narcis Răducan.

    Dezastru în ţară

    Situaţia de la Motru este aceea cu cea din România. Sportul moare, dovadă numărul medaliilor de la Olimpiadă. Chiar şi antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş, vorbeşte de declinul sportului românesc. „Trăim în România şi ştim ca să fi plătit la zi eşti floare rară. Sunt multe probleme la multe cluburi. Şi atunci ne mai mirăm că vin englezii şi ne dau 5. Diferenţa o face investiţia. Intrăm pe trend descendent. În ultimul timp în sport este dezastru, vedeţi la Olimpiadă. O echipă de gimnastică, emblema României de zeci de ani nu a reuşit să se mai califice. Eram regii canotajului şi acum…suntem departe. Nu te poţi lupta cu alte ţări care investesc mult. Poate guvernanţii noştri se vor gândi că o ţară sănătoasă trebuie să aibă sport. Se gândesc doar la sănătate, dar şi sportul face parte din viaţa noastră nu o să mai auzim imnul la Olimpiadă mult timp. Nu am nimic cu biserica, dar avem câte o biserică la fiecare 100 locuitori”, a comentat Petre Grigoraş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: