Acasa / Actualitate / 143 de ani de Brâncuși, sărbătoriți prin ceartă la Târgu Jiu. Primarul și vicele acuze pe teme culturale

143 de ani de Brâncuși, sărbătoriți prin ceartă la Târgu Jiu. Primarul și vicele acuze pe teme culturale

Și de ziua lui Brâncuși aleșii s-au certat! La Primăria Municipiului Târgu Jiu nu este liniște nici în prag de sărbători naționale. La 143 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși, creatorul artei moderne, șefii administrației publice locale s-au acuzat în public de necunoștință în domeniul culturii.

Administrația publică locală a ajuns să se certe până și pe acțiunile culturale. Primarul Marcel Romanescu este foc și pară pe conducerea Centrului de Cultură Constantin Brâncuși că în acțiune desfășurate pentru Ziua Națională Constantin Brâncuși a acceptat anumite entități de timp ONG ca și colaboratori. De vină este și viceprimarul Adrian Tudor care face evenimente fără calitate.

„La evenimentele culturale organizate de Adrian Tudor nu mă pot duce, că nu au calitate. Ce să caut eu? Sunt, totuși, primarul Municipiului Târgu Jiu, nu mă pot duce la orice eveniment organizat de el. Văd că în ultimul timp pe toate evenimentele Centrului Brâncuși își pun sigla tot felul de entități publice. Ar trebui să se ia hotărâre de CL. Nu poți pe bani publici să vi cu „n” entități pe care le să anunți ca fiind organizatori. Doru Strâmbulescu trebuie să aibă o responsabilitate, este directorul unității!”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Tudor organizează șezători

În aceste condiții municipalitatea a refuzat să participe aseară la Colocviile Brâncuși unde a avut loc conferința științifică „Brâncuși – La vie, la mort, le temps”, susținută de către cunoscutul critic de artă francez Serge Fauchereau, autor al lucrării „Pe urmele lui Brâncuși”. „Nu voi merge, voi fi alături de Teatrul Dramatic Elvira Godeanu la București. Și președintele Consiliului Județean și prefectul județului merg la București, nu la evenimentul domnului Tudor la care vor participa prietenii dânsului. E un grup restrâns care organizează tot felul de astfel de șezători”, a mai declarat primarul.

Fără dialog

Directorul Centrului susține că nu înțelege atitudinea primarului din moment ce lui ca și manager nu i s-a plâns niciodată. „Nu știu la ce face referire domnul primar și nu vreau să comentez declarațiile. Toate siglele sunt societăți firme cu care noi colaborăm și cu care nu văd de ce să nu colaborăm. Trebuie să recunosc că nu au avut o discuție față în față cu domnul primar pe această temă sau pe subiecte de interes pentru oraș sau pentru instituție”, a declarat managerul Centrului Doru Strâmbulescu.

Scuze și iar scuze

Viceprimarul Adrian Tudor vede în toate declarațiile primarului o luptă politică. „Folosește orice prilej pentru a face politica și a-și critica adversarii politici. E timorat că reușim să facem acțiuni de calitate pe care el nu le înțelege. Cred că Brâncuși trebuie totuși sărbătorit acasă, de către gorjeni. Aceasta-i o scuză a domnului primar de a nu participa la aceste evenimente pentru că știe că nu este bine privit de lumea culturală din Târgu Jiu. Îmi pare rău că nu a participat la această conferință că poate înțelegea și el ce e Constantin Brâncuși în lume”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

3 comentarii

  1. Amandoi sunt nuli, doi trogloditi. Marcelica mai e si fudul, se da sofisticat. Orice alt oras ar fi plasat in circuite cultural turistice europene sau macar regionale, daca ar avea o astfel de mostenire… Ne-am resemnat inca din epoca Carciumaru (varful mediocritatii!) cu statutul de targ prafuit, nefrecventabil.

  2. Doi indivizi de toata jena, incompetenti si nesimtiti, dar aroganti nevoie mare!Cine suporta mizeria?Orasul si comunitatea locala.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*