spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitate1600 de câini în padocurile din Târgu Jiu. “Cine iubește animalele să...

    1600 de câini în padocurile din Târgu Jiu. “Cine iubește animalele să nu le țină pe stradă și să le asigure alimentele la limita de proprietate”

    Maidanezii au invadat Municipiul Târgu Jiu. Zilnic Serviciul de Ecarisaj are acțiuni de strângere a patrupedelor însă fără succes. Municipalitatea susține că de vină sunt cei care aruncă animalele la intrare în oraș. Pe de altă parte, aceiași vină o poartă și cei care hrănesc animalele fără stăpân.

    Municipiul Târgu Jiu este sufocat de câini. La tot pasul sunt zărite patrupede fără stăpân care pot fi un pericol pentru cetățeni. La ora actuală spațiile destinate animalelor sunt pline. Primarul susține că ,din fericire, mare parte din hrana animalelor este asigurată de fundațiile care veghează asupra protecției animalelor. “La momentul acesta sunt 1.600 de câini fără stăpâni, respectiv 1.000 de câini în padocul privat al unei asociații și 600 de câini în padocul primăriei. Luăm câini în fiecare zi. Se ridică animale zilnic de pe raza municipiului Târgu Jiu. Eu sper ca viitorul președinte al Consiliului Județean să înțeleagă că nu putem rezolva probela câinilor din județul Gorj doar cu padocurile din Târgu Jiu. Cei mai mulți câini sunt aduși din alte zone. Îi ridicăm permanent, însă toată lumea știe că la Târgu Jiu există două padocuri și de fiecare dată îi aduc aici. Astăzi, dacă o parte din hrană nu ar fi asigurată de fundațiile pentru protecția animalelor, și în special de fundația care are în administrare cei 1.000 de câini, costurile ar fi cel puțin de două ori mai mari pentru administrația publică locală. O mare parte din hrana pe care o avem în acest scop este oferită gratuit de fundația care administrează cei 1.000 de câini din padocul privat”, susține Marcel Romanescu.

    Zona 9 Mai, arătată cu degetul

    Edilul afirmă că de vină pentru situația de față sunt și unii dintre cetățeni. Pentru că iubesc animalele nu-și dau seama că pot fac mai mult rău. Romanescu afirmă că a văzut cum în scările de bloc sunt asezate recipiente cu hrană pentru animale. “Și eu am trecut prin zona 9 Mai și am văzut o mică anomalie. Sunt oameni care lasă mâncare ori la scara blocului, ori pe scara de bloc. Vă dau un exemplu de pe strada Agriculturii. La etajul unu sunt vase special amenajate cu mâncare și apă pentru câinii fără stăpân. Personal, nu mi se pare un lucru normal. Eu am crescut cu animale în copilărie, pentru că vin din mediul rural, dar animalele mele erau în curtea mea, nu pe domeniul public. Nu îmi permiteam să îmi scot animalul pe stradă sau să îl duc într-un spațiu public. Cine iubește animalele, face în așa fel încât să le creeze condiții, nu să le țină pe stradă și să le asigure alimentele la limita de proprietate. Mergând din scară în scară, am întâlnit foarte multe cazuri în care pe scara blocului, la etajul 1 sau 2, erau pregătite castronașele cu alimente și apă. Nu e o normalitate”, a mai declarat primarul.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: