Acasa / Actualitate / 170.000 lei intră în visteria Spitalului Județean în fiecare lună! Află de unde provin banii

170.000 lei intră în visteria Spitalului Județean în fiecare lună! Află de unde provin banii

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu încasează lunar aproximativ 170.000 lei pentru spitalizarea de zi și asta pentru că 79 de boli se pot trata în regimul spitalizării de o zi. Mulți gorjeni preferă această formă de internare. Există 69 de paturi care sunt localizate la Unitatea de Primiri Urgențe (T. Vladimirescu) și la Spitalul 700.

Spitalul Județean Târgu-Jiu încasează aproximativ 170.000 lei pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare de zi, iar adresabilitatea este din ce în ce mai mare. Potrivit legii, spitalizarea de zi se organizează separat faţă de spitalizarea continuă. „În luna iulie, pe spitalizare de zi, am efectuat servicii în valoare de 171.711 lei, iar în august de 170.000 lei”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Potrivit acestuia, sunt 79 de boli care pot fi tratate în spitalizarea de o zi. Pe listă se regăsesc febra, otita, leşinul, durerile de cap, reacţiile alergice, dar şi adenomul de prostată, pietrele la rinichi, avortul, ocluzia intestinală, chisturile, abcesele, leziunile cutanate sau colica biliară. Asistența medicală spitalicească în regim de spitalizare de zi cuprinde îngrijiri de tip acut și îngrijiri de tip cronic. Serviciile medicale în regim de spitalizare continuă și de zi se acordă pe baza biletului de internare eliberat de: medicul de familie; medicul de specialitate din unităţile sanitare ambulatorii, indiferent de forma de organizare; medicii din unităţile de asistenţă medico-socială.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*