spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitate2000 de târgujieni cu buletine expirate, înainte de alegeri

    2000 de târgujieni cu buletine expirate, înainte de alegeri

    Mii de târgujieni trebuie să se grăbească cu actele de identitate, pentru a şi le pune în legalitate, înainte de alegerile prezidenţiale! Numai anul acesta, numărul documentelor expirate sau în afara legii trece de 600, dar mai grav este că nici pentru anii anteriori, lucrurile nu stau mai bine. Angajaţii de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu s-au văzut nevoiţi să trimită persoanelor în cauză…invitaţii.

    Angajaţii Directiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu caută soluţii pentru a ajuta persoanele cu buletinele expirate să intre în legalitate, alegerile bat la uşă. Iar fără un act de identitate legal, nu se va putea exercita dreptul de vot. În afara legii, se situează potrivit unei centralizări pe primele 9 luni ale anului, 1849 de persoane. Invitaţiile pentru punerea în legalitate le vor fi înmânate cetăţenilor de către poliţiştii locali. „Ne bucurăm să constatăm o mică scădere şi orice mică scădere este pentru noi un lucru binevenit. Am constatat că aproximativ 2000 de persoane figurează în evidenţele noastre dintrun total de 137440 persoane deservite de către D.P.C.L.E.P. Târgu-Jiu (mun. Târgu Jiu şi cele 11 comune arondate), cu actele de identitate expirate sau nepuse în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani. Este o activitate pe care noi o monitorizăm în continuu şi tindem să reducem numărul persoanelor cu actele expirate, nevalabile, fie prin intermediul acţiunilor noastre trimestriale prin care înaintăm invitaţii nominale celor în cauză, fie prin intermediul mass-media”, a declarat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu.

    Programul cu publicul, prelungit în perioada 27 octombrie-2 noiembrie

    Programul de lucru al Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei va fi prelungit în perioada alegerilor, este asigurarea în plus dată de conducerea instituţiei. Ca de fiecare dată încercăm să creăm un program flexibil cu publicul şi care urmează a fi supus aprobării.Ca un exemplu, în perioada premergătoare alegerilor euro-parlamentare, programul a fost prelungit de luni-vineri de la orele 8.00 la 18.00, sâmbăta am lucrat până la orele 16.00, iar în duminica alegerilor am lucrat de la orele 8:00-21:00”, a declarat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Tg Jiu. Cum nu toţi cetăţenii sunt apţi să facă deplasarea la sediul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei, instituţia pune la dispoziţie camere mobile. Până în prezent vorbim de aproximativ 300 de persoane care în primele 9 luni ale anului şi-au putut reînnoi cărţile de identitate expirate sau au intrat în legalitate la împlinirea vârstei de 14 ani. Alte 173 de persoane au cărţi de identitate legale, în urma celor 72 de controale efectuate la unităţile sanitare şi de protecţie socială.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: