spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitate2011, anul investiţiilor pentru UEF Motru

    2011, anul investiţiilor pentru UEF Motru

    Lipsa unor utilaje moderne împiedică Societatea UEF Motru să poată participa la toate licitaţiile organizate în ţară. În opinia reprezentanţilor unităţii, lipsa unor investiţii importante pot afecta economic unitatea în sensul că sunt lucrări în ţară pe care societatea le poate contracta, dar nu le poate executa datorită tehnologiei învechite. Acesta este şi motivul pentru care directorul UEF Motru, Ilie Petrescu vede în anul 2011 ca fiind anul investiţiilor în utilaje.

    Funcţionând printre alte utilaje şi cu două motocompresoare vechi de peste 14 ani, societatea UEF Motru ieşea mereu pe pierdere atunci când se trăgea linia şi se făcea bilanţul la sfârşit de lună. Sătul să tot investească lunar câte 40 de mii de lei în reparaţiile curente necesare periodic la cele două motocompresoare vechi, conducerea UEF Motru, împreună cu SNLO au găsit soluţia cea mai bună. Directorul Ilie Petrescu a precizat că „prin eforturi financiare, dar şi cu sprijinul SNLO am reuşit să achiziţionăm două motocompresoare noi, este vorba de o investiţie de peste 1,6 miliard de lei vechi. Investiţia o vom amortiza în cinci ani de zile. Începând de mâine, utilajele vor pleca pe teren şi va însemna o economie importantă pentru noi, în special pe achiziţia de piese şi consumul de combustibil”. Cum un prim pas a fost făcut, acum salariaţii UEF Motru speră să continue proiectele de investiţii planificate, prin achiziţionarea a două freze pe verticală şi orizontală”. Un alt proiect pe care-l avem în derulare, împreună cu SNLO şi Universitatea „Constantin Brâncuşi”, constă în achiziţionarea unei freze pe orizontală, pentru zona hălzilor”, a mai precizat Ilie Petrescu.

    Petrescu : „Avem solicitări din ţară”

    Unitate cu istorie în ceea ce priveşte prospecţiunile geologice, UEF Motru şi-a propus ca pentru 2011, odată cu definitivarea programului de investiţii , să-şi extindă raza de acţiune, prin contractarea de lucrări în toată ţara. „Vrem să ne extindem, dacă am fi avut tehnologie am fi putut contracta lucrări, pe Valea Sighişoarei, în Braşov. Sperăm ca reprezentanţii SNLO să ne ajute să achiziţionăm utilaje performante şi să depăşim graniţele Olteniei”, a mai declarat directorul UEF Motru. În prezent UEF Motru are câştigate mai multe licitaţii, însă lucrările se află în conservare întrucât autorităţile locale respective nu dispun de fondurile necesare pentru plata investiţiilor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: