spot_img
10.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateGestul polițiștilor de la Biroul pentru Protecția Animalelor pentru maidanezi

    Gestul polițiștilor de la Biroul pentru Protecția Animalelor pentru maidanezi

    Sute de kilograme de hrană au fost donate de polițiștii gorjeni din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Gorj, în colaborare cu procurorul care coordonează activitatea de cercetare penală, adăpostului pentru câinii fără stăpân.
    „An de an, spiritul sărbătorilor de iarnă ne face să fim mai buni, mai înţelegători şi mai apropiaţi de semenii noştri. Aceste momente ne învaţă să dăruim, pentru că un mic cadou se transformă deseori, într-o mare bucurie.
    O astfel de bucurie au primit şi animalele de la Adăpostul pentru câini fără stăpâni, din municipiul Târgu-Jiu.
    În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Gorj, în colaborare cu procurorul care coordonează activitatea de cercetare penală a acestei structuri, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au distribuit peste 300 de kg de hrană uscată pentru câini din adăpost“, a spus Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

    Apel pentru adopţie


    Poliţiştii fac un apel la către cetăţeni să adopte un căţel sau o pisică: „Totodată, având în vedere faptul că ne aflăm în perioada sărbătorilor, ştim că o pisică sau un căţel pot fi considerate cadouri minunate pentru Crăciun.
    Dar, nu uitaţi! Orice animăluţ reprezintă o responsabilitate pe termen lung. Aceste ”cadouri” sunt suflete şi au nevoie de toată grija si atenţia noastră.
    Pe această cale, reamintim cetăţenilor că abandonul animalelor este strict interzis, aşa cum este şi maltratarea animalelor sau despărţirea puilor de mamă, până la vârsta de minimum 8 săptămâni de viaţă.
    Abandonul constă în lăsarea animalului, aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost sau tratament medical. Totodată, această faptă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 până la 3.000 de lei“, a mai transmis Corina Scurtu.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    1. Buna ziua. Am gasit ieri 7 catelusi , nu mai au mama deoarece am găsit-o moarta langa ei . Ne puteti ajuta in cazul acesta va rugam frumos sunt suflete pana la urma . Mulțumesc

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: