spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăActualitate4000 de cazuri de COVID pe zi, milioane de vaccinuri în depozite

    4000 de cazuri de COVID pe zi, milioane de vaccinuri în depozite

    În ultima zi a lunii iulie, România a raportat peste 4000 de cazuri de COVID-19. La Gorj, sunt confirmate, în medie, 80 de cazuri pe zi, însă numărul persoanelor care mai solicită imunizarea este extrem de redus. Pe vremea fostei guvernări, s-au cheltuit sume impresionante pentru achiziția de vaccinuri, în prezent dozele zăcând prin depozite.

    Lista medicilor de familie care încă imunizază la cerere pacineții poate fi găsită pe site-ul DSP Gorj. Solicitările sunt reduse, oamenii recunoscând că nu se mai tem de coronavirus.
    “Am făcut două doze. Pe cea de-a treia nu o mai fac, nu îi văd rostul”, este răspunsul scurt dat de un târgujian.
    “În perioada pe care o traversăm, nu ne mai văităm de covid. Ne omoară prețurile. Am făcut doza unică și nu am de gând să mai fac vreun vaccin. Nu știu dacă a avut sau nu efect, dar nu am de gând să mai încerc altă variantă de vaccin”, a transmis o târgujiancă.

    Medicii confirmă că populația nu se mai imunizează și că dozele stau în frigiderele statului. “Eu nu vaccinez, cunosc de la colegii mei că imunizarea merge greu, de altfel nu fac comandă de vaccin, că riscă să le expire în cabinete”, a transmis Mihai Moisescu, președintele medicilor de familie din Gorj.

    Deputatul de Gorj Mihai Weber acuză fosta guvernare de haosul creat. “Avem o sumă uriașă de achitat, noi românii, cred că peste un miliard de euro, din cauza numărului impresionant de vaccinuri achiziționate de statul român. Ultima tranșă de vaccinuri a fost de peste 39 de milioane de doze, luată în 2021, în condițiile în care, în România, erau 50 de milioane de doze. Sunt date făcute publice de instituții. Nu mai vorbim de echipamentele medicale specifice pandemiei, neconforme, despre șocante achiziții făcute de firme cu diverse obiecte de activitate. Încă se văd consecințele vechii guvernări”, a transmis deputatul PSD Mihai Weber.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: