19.3 C
Târgu Jiu
duminică, august 14, 2022
AcasăActualitate52 de copii cu afecţiuni respiratorii şi tulburări digestive, spitalizaţi

52 de copii cu afecţiuni respiratorii şi tulburări digestive, spitalizaţi

Toamna şi-a intrat în drepturi, iar odată cu frigul apar şi primele victime. Cei mai vulnerabili rămân copiii, dovadă numărul mare de internări făcute în acest weekend. 100 de copii au avut nevoie în acest weekend de atenţia medicilor, care erau de gardă, iar în prezent 52 sunt internaţi la Secţia Pediatrie. Evitarea colectivităţilor şi spălatul pe mâini cât mai des sunt printre recomandările medicilor, pentru a evita îmbolnăvirea.

Numai într-o singură zi, camera de gardă s-a confruntat cu 40 de solicitări în cazul micuţilor, aduşi la spital cu diverse forme de afecţiuni respiratorii. În prezent la Secţia Pediatrie sunt internaţi 52 de copii, iar predominantă este vârsta cuprinsă între zero şi trei ani şi afecţiunile căilor respiratorii superioare şi inferioare (bronşiolite, amigdalite). Odată cu schimbarea vremii, s-a schimbat şi patologia, iar categoria cea mai expusă rămâne cea a copiilor care provin din colectivităţi, creşe, cămine, şcoli. Aglomerarea îşi spune cuvântul, atrag atenţia medicii. Medicul primar Elena Popescu, şefa Secţiei de Pediatrie, a declarat că „în perioada vineri-duminică, la camera de gardă au ajuns 100 de prezentări, iar numai sâmbătă de atenţia cadrelor medicale au avut nevoie 42 de copii. Nu toţi au fost spitalizaţi, dar predomină afecţiunile respiratorii la vârsta fragedă”, a precizat medical pediatru Elena Popescu.

Trei copii spitalizaţi cu tulburări digestive

Nu au lipsit nici cazurile de tulburări digestive, iar din cele 10 solicitări, medicii au recomandat internarea pentru trei dintre copiii bolnavi, sub atenta supraveghere. Se ajunge în astfel de situaţii din cauza nerespectării dietei şi a unei hidratări necorespunzătoare, astfel că micuţii ajung la spital în stare destul de agravantă. Cei mai mulţi copii se îmbolnăvesc prin expunerea în colectivităţi, de aceea se impune o dată cu vaccinarea antigripală şi unele măsuri care trebuie urmate cu sfinţenie, asigură medicii pediatri. Spălatul mâinilor cât mai des, folosirea batistelor de unică folosinţă şi consumul de lichide sunt printre măsurile aflate la îndemâna celor mici, sub îndrumarea educatorilor şi a părinţilor. Medicamentaţia trebuie să fie una adecvată, pe bază de antiinflamatoare şi sucuri naturale, iar trecerea la antibiotic se face numai la recomandarea medicului.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 9 ani din Londra vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei

0
Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani care locuiesc în Londra vor...

Educația pozitivă sau cum să creștem copii fericiți

0
Când folosim conceptul de "educație pozitivă", ne referim, în acest context, la aspectul de utilitate,...

Gorj: Sute de formulare europene pentru alocații

0
Mii de gorjeni lucrează peste granițele țării, unii cu contract legal de muncă, alții la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!