spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitate52 de copii cu afecţiuni respiratorii şi tulburări digestive, spitalizaţi

    52 de copii cu afecţiuni respiratorii şi tulburări digestive, spitalizaţi

    Toamna şi-a intrat în drepturi, iar odată cu frigul apar şi primele victime. Cei mai vulnerabili rămân copiii, dovadă numărul mare de internări făcute în acest weekend. 100 de copii au avut nevoie în acest weekend de atenţia medicilor, care erau de gardă, iar în prezent 52 sunt internaţi la Secţia Pediatrie. Evitarea colectivităţilor şi spălatul pe mâini cât mai des sunt printre recomandările medicilor, pentru a evita îmbolnăvirea.

    Numai într-o singură zi, camera de gardă s-a confruntat cu 40 de solicitări în cazul micuţilor, aduşi la spital cu diverse forme de afecţiuni respiratorii. În prezent la Secţia Pediatrie sunt internaţi 52 de copii, iar predominantă este vârsta cuprinsă între zero şi trei ani şi afecţiunile căilor respiratorii superioare şi inferioare (bronşiolite, amigdalite). Odată cu schimbarea vremii, s-a schimbat şi patologia, iar categoria cea mai expusă rămâne cea a copiilor care provin din colectivităţi, creşe, cămine, şcoli. Aglomerarea îşi spune cuvântul, atrag atenţia medicii. Medicul primar Elena Popescu, şefa Secţiei de Pediatrie, a declarat că „în perioada vineri-duminică, la camera de gardă au ajuns 100 de prezentări, iar numai sâmbătă de atenţia cadrelor medicale au avut nevoie 42 de copii. Nu toţi au fost spitalizaţi, dar predomină afecţiunile respiratorii la vârsta fragedă”, a precizat medical pediatru Elena Popescu.

    Trei copii spitalizaţi cu tulburări digestive

    Nu au lipsit nici cazurile de tulburări digestive, iar din cele 10 solicitări, medicii au recomandat internarea pentru trei dintre copiii bolnavi, sub atenta supraveghere. Se ajunge în astfel de situaţii din cauza nerespectării dietei şi a unei hidratări necorespunzătoare, astfel că micuţii ajung la spital în stare destul de agravantă. Cei mai mulţi copii se îmbolnăvesc prin expunerea în colectivităţi, de aceea se impune o dată cu vaccinarea antigripală şi unele măsuri care trebuie urmate cu sfinţenie, asigură medicii pediatri. Spălatul mâinilor cât mai des, folosirea batistelor de unică folosinţă şi consumul de lichide sunt printre măsurile aflate la îndemâna celor mici, sub îndrumarea educatorilor şi a părinţilor. Medicamentaţia trebuie să fie una adecvată, pe bază de antiinflamatoare şi sucuri naturale, iar trecerea la antibiotic se face numai la recomandarea medicului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: