spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitate700 de locuri de muncă, la început de 2016

    700 de locuri de muncă, la început de 2016

    „15 şantiere deschise în acest moment în Municipiul Târgu-Jiu!”. Declaraţia îi aparţine primarului Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, acesta susţinând că s-a intrat în linie dreaptă la capitolul investiţii pe 2015.

    Autorităţile locale au dat startul sau continuă investiţiile pe toate planurile în Municipiul Târgu-Jiu: de la reţelele de apă şi canal, la străzi, blocurile de locuinţe sociale, parcuri şi locuri de joacă. Edilul şef Florin Cârciumaru susţine că lucrări importante se vor face, în acest an, şi la centura de ocolire a municipiului. Primăria Târgu-Jiu va organiza licitaţii pentru asfaltarea a zece străzi principale din oraş, dar şi pentru reabilitarea termică a mai multor blocuri în cartierele: Griviţa-Unirii, Centru, Unirii-Traian şi I.L. Caragiale. „Sunt foarte multe şantiere chiar peste 15 locuri în care se lucrează. Se lucrează în forţă la centura de ocolire a municipiului Târgu-Jiu în mai multe puncte de lucru, se lucrează la cele două blocuri sociale din partea de Nord a oraşului de la Coleus, se lucrează pe foarte multe puncte de lucru pe programul ISPA. Se lucrează la staţia de epurare, la staţia de tratare. Au început lucrările la staţia de pompare pentru canalizare de peste pod, se lucrează pe reţele de apă şi canalizare din oraş cele care se înlocuiesc. Se lucrează la modernizarea locurilor de joacă, vrem să schimbăm gardurile de protecţie, vrem să aducem mobilier nou pentru 20 de spaţii de joacă. Aşteptăm mobilier pentru două puncte fitness din oraş. Se lucrează pe 4 programe pentru reabilitarea blocurilor şi avem de finalizat blocurile din cartierul Griviţa, Unirii, unde se lucrează. S-au reluat lucrările pentru reabilitarea blocurilor de centru. În paralel cu ce am spus pregătim investiţii pentru 2016”, a mai spus Cârciumaru.

    Vor bate palma!

    Începutul lui 2015 se anunţă promiţător pentru municipalitate, în condiţiile în care sunt şanse foarte mari ca în această săptămână să se semneze parteneriatul cu investitorul german, interesat de fabrica de cablaje auto. „În procent de 99,9% sunt aproape de semnarea contractului de concesionare cu partenerul din Germania. Acest lucru se va întâmpla în această săptămână. Din momentul în care se va semna contractul a suprafeţei de 4 hectare primăria va demara lucrările pentru utilităţi. Vom amenaja drumul de acces, vom introduce reţeaua de apă, de canalizare şi reţeau electrică. Mai dificil va fi cu reţeaua de gaze, dar se va rezolva şi această problemă. Obligaţia primăriei conform contractului este ca până în luna septembrie să finalizeze introducerea utilităţilor. Investitorii nemţi vor trebui să facă demersurile pentru obţinerea avizelor şi autorizaţile. Ei vor trebui să demareze lucrările începând cu luna septembrie sau chiar mai devreme, urmând ca realizarea construcţiei să fie finalizată până la finalul anului 2015”, a explicat primarul Florin Cârciumaru. Activitatea de producţie este estimată a începe la începutul anului 2016, atunci când peste 700 de gorjeni vor avea loc de muncă, într-o primă tranşă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: