765 de elevi gorjeni se pregătesc la Centrul de Excelență

0
269

765 elevi care își doresc să facă performanță se pregătesc la Centrul de Excelență, care a început să funcționeze din acest an școlar.

„Este primul an de funcționare a Centrului de Excelență. Ne-a surprins numărul mare de copii interesați care a optat pentru Centrul de Excelență. Numărul total de copii înscriși valid a fost 933. În urma selecției, avem 765 de elevi angrenați în Centrul de Excelență, 44 de profesori care predau. O parte dintre elevi au statut de auditori. Nu am dorit să picăm foarte mulți copii din primul an.

O grupă de excelență este funcțională cu maximum 15 copii. Noi am reglementat și dreptul altor copii care, în urma testelor de selecție, au avut note apreciabile. Le-am dat o șansă ca auditori și au dreptul de a participa la cursuri. Încercăm să încurajăm performanța și am dorit să venim în întâmpinarea dorinței copiilor de a se implica în proiectul Centrului de Excelență“, a spus Eugen Nodea, directorul Centrului de Excelență.

Cursuri de pregătire la opt discipline

Elevii se pregătesc la opt discipline, la care urmează să participe la concursuri și olimpiade. „Specializările au fost dictate și de numărul de posturi didactice pe care le avem. Avem, în momentul de față patru norme și jumătate didactice, plus o normă și jumătate pentru postul de director și personal nedidactic, astfel încât a trebuit să întocmim o strategie în funcție de normele pe care le avem. Am mers pe următoarele discipline: matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, limba română, limba francez și engleză“, a precizat Eugen Nodea, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

Acesta își dorește ca de anul școlar viitor să fie organizate cursuri și la alte discipline școlare: „Regret faptul că nu am putut să dezvoltăm, deși este unul dintre țelurile de anul viitor, la discipline precum istorie, geografie economie, robotică“.

Cursurile se desfășoară online

Cursurile Centrului de Excelență sunt susținute de cadre didactice cunoscute: „Am încercat să aducem profesori reprezentativi. Au avut o etapă de selecție, despre care se spune că a fost mai dificilă decât la gradația de merit“, a adăugat Eugen Nodea.

O ședință de pregătire durează între două și patru ore, cum este în cazul Informaticii, unde există proba practică. „Copiii au activitate săptămânal, în afara orele de curs. Se lucrează și sâmbăta, și duminica, Fiecare profesor a propus o programă și un calendar al orelor, care se găsesc pe site-ul Centrului de Excelență“, a transmis Eugen Nodea.

Cursurile se desfășoară în sistem online. „Ca urmare a evoluției COVID-19, pregătirile se desfășoară online. Avem copii din multe școli și clase diferite, astfel încât a fost nevoie să ne conformăm restricțiilor pandemice“, a mai spus directorul Centrului de Excelență.

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here