Acasa / Actualitate / A demarat lupta împotriva ambroziei

A demarat lupta împotriva ambroziei

Cetățenii, înștiințați să-și facă curățenie în curți. Autoritățile locale din Târgu Jiu solicită populației să ia măsuri împotriva plantelor dăunătoarea. Pe terenurile publice, stârpirea se va face de către operatorul serviciului de întreținere spații verzi.

Toate UAT-urile din județ au fost atenționate de DADR Gorj că nu au respectat legislația în vigoare în ceea ce privește combatere și distrugere a plantei ambrozia. Pentru a nu ajunge la amenzi autoritățile sunt obligate să ia măsuri. În Târgu Jiu cetățenii sunt atenționați. „Primăria Municipiului Târgu Jiu aduce în atenția cetățenilor faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a plantei ambrozia, denumită științific ”Ambrosia artemisiifolia”, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației, cât și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane. În scopul distrugerii și al prevenirii răspândirii ambroziei, se vor desfășura, periodic, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Pentru terenurile infestate cu ambrozie aparținând domeniului public/privat al Municipiului Târgu Jiu, acțiunile de eliminare a acestei buruieni se realizează de către operatorul serviciului de întreținere spații verzi, S. Edilitara Public SA, prin acțiuni de cosire, smulgere buruieni sau erbicidarea suprafețelor infestate”, a transmis Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Un comentariu

  1. Este vorba doar de o micuta campanie de publicitate…. Cartierul din Dragoeni al SNLO este o adevarata plantatie de ambrozie iar S. C. EDILITARA nu intra decat 200 de metri ca nu are contract pe mai mult… Strada si trotuarul sunt efectiv pline de aceasta planta si cica o cosesc si o zmulg… FELICITARI PT DEZINFORMARE…

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*