spot_img
20 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăActualitateA demarat Programul „Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România 2023”

    A demarat Programul „Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România 2023”

     Joi, 2 februarie 2023, a fost semnat, la Târgu Jiu, Acordul de Cooperare privind acordarea titlului „Capitala Tineretului din România” și implementarea programului „Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România 2023”.

    Municipiul Târgu Jiu este al șaselea oraș din România care primește titlul de Capitală a Tineretului.

    „Trebuie să mulțumesc Adelei Vlădoiu, președintele Federației START, pentru că ea ne-a propus să participăm la această competiție, precum și consiliului local, pentru că a fost de acord să facem asta(…). Vorbim de o competiție și trebuie să mulțumim juriului, pentru că a fost extrem de corect și extrem de echilibrat. Dacă ne uităm la localitățile care au câștigat, până acum, această competiție, Constanța, Iași, Baia Mare, Bacău și Timișoara, trebuie să spunem că Târgu Jiul are cea mai mică populație, așa că e o mare onoare pentru noi să ne aflăm printre câștigători.” a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, înainte de semnarea acordului.

    Mircea Meriacri, președintele Consiliului Tineretului din România, unul dintre cosemnatarii acordului, și-a anunțat tot sprijinul pentru implementarea programului „Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România 2023”:

    „E, într-adevăr, un moment istoric, susțin ceea ce spunea domnul primar. Eu, personal, sunt pentru prima dată la Târgu Jiu și mă bucur și mai mult pentru acest fapt, având în vedere că începeți implementarea, cu sprijinul nostru, a acestui frumos program. Acest titlu n-a venit ca urmare a unui concurs de miss și mister, e o competiție de planuri de dezvoltare a comunității cu implicarea directă a tinerilor și, mai mult decât atât, ceea ce încurajăm noi, (…) este dezvoltarea conceptului de comangement între autoritatea publică și societatea civilă și mă refer atât la ONG-urile de și pentru tineret cât și la tineri.”

    Cosemnatarii Acordului sunt: Marcel Laurențiu Romanescu – Primar al Municipiului Târgu Jiu, Mircea Meriacri – președintele Consiliului Tineretului din România (CTR), Paul Handro- director zonal Banca Comercială Română (BCR), Tudor Ogner – președinte Federația Tinerilor din Cluj( FTC), director executiv Capitala Tineretului din România, Andras Farkas – director strategic Grupul PONT, director strategic Capitala Tineretului din România și Adela Vlădoiu – Președinte Federația START.

    Acțiunile sub egida „Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România 2023” se vor desfășura pe întreaga perioadă a acestui an și sunt activități culturale, sportive, de voluntariat, cursuri, conferințe și multe alte evenimente.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: