11.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăActualitateA înotat 12 ore pentru a atrage atenţia asupra unui caz cutremurător!...

A înotat 12 ore pentru a atrage atenţia asupra unui caz cutremurător! Gestul său a fost apreciat de zeci de oameni!

Avram Iancu, un înotător din Petroşani, a înotat aproape 12 ore în Jiu, în zona Insuliţei, pentru a o ajuta pe Ana Rut, o fetiţă de doar 3 ani, care s-a născut fără un picior şi cu un singur rinichi. Acesta a înfruntat temperaturile scăzute ale apei şi vremea rea pentru a atrage atenţia asupra acestui caz. Luna viitoare, Avram vrea să traverseze înot Canalul Mânecii, pentru a atrage atenţia asupra Cuminţeniei Pământului. Dacă va reuşi, Avram va deveni primul român care a trecut înot Canalul Mânecii.

donatii-ana-rutavram-iancu

A înotat ore în șir, în apele reci ale Jiului, pentru a o ajuta pe Ana-Rut, fetița de 3 ani şi jumătate născută fără un picior. Deși apa avea doar 14 grade, Avram Iancu a înotat pentru ca micuța, din Bumbești-Jiu, să poată beneficia de o proteză. Fetiţa are nevoie de aproximativ 24.000 de euro pentru a putea merge ajutată de această proteză. Zeci de trecători, care au văzut despre ce este vorba, au şi donat pentru această cauză. Chiar dacă furtuna din Hunedoara i-a distrus mașina, acesta a venit de la Petroșani la Târgu-Jiu și a înotat lângă insuliță pentru a atrage atenția supra acestui caz. La ora 8 dimineața, atunci când a intrat în Jiu, apa nu avea mai mult de 14 grade. „A fost o zi foarte lunga şi foarte dificilă pentru mine, dar a meritat efortul pentru a atrage atenţia publicului asupra acestui caz cu totul deosebit”, a declarat înotătorul Avram Iancu.

A mers o singură data la grădiniţă

Fetiţa care s-a născut fără un picior şi doar cu un rinichi îşi doreşte foarte mult să meargă. Din cauza condiţiei ei, micuța nu a mers decât o singură data la grădiniță. „A mers o singura dată la grădiniţă, dar eu trebuie să stau cu ea acolo pentru că nu ştiu copiii şi o lovesc. Este mai complicat”, a declarat Laura Ghinică, mama Anei.

ana-rut

Au nevoie de 2000 de euro pentru un control în Franţa

Părinții au nevoie, pentru moment, de 2000 de euro pentru a merge cu fetița la un control la Paris. „Am strâns până în prezent 3.100 de euro şi sperăm să se mai strângă. 500 de euro ne-ar ajunge să mergem la control acolo şi ni se va spune ce e de făcut”, a declarat tatăl fetiţei. Gestul tânărului i-a impresionat și pe turiștii care au venit la Târgu-Jiu. Înotătorul a ieşit epuizat după aproape 12 ore de înot, însă spune că a meritat efortul. Săptămâna trecută, Avram Iancu a înotat tot 12 ore pentru a ajuta nişte bătrâni din Valea Jiului. Luna viitoare, Avram vrea să traverseze înot Canalul Mânecii, pentru a-i determina pe români să doneze pentru Cuminţenia Pământului.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -