10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăActualitateAbsolvent al CNTV și olimpic la geografie, viitor inginer constructor: „Mi-aș dori...

Absolvent al CNTV și olimpic la geografie, viitor inginer constructor: „Mi-aș dori să am propria mea firmă de proiectare”

A fost pasionat întotdeauna de geografie și a reușit să devină olimpic la această disciplină. Cu toate acestea, absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, tânărul Tudor Ioan Popescu a ales o carieră care îi va permite să clădească și să lase în urma sa construcții impunătoare sau simple case în care oamenii să își găsească împlinirea. Gorjeanul este student la Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole București.

Tudor Ioan PopescuPasiunea pentru acest domeniu i-a fost insuflată chiar de către tatăl său, pe urmele căruia tânărul a decis să calce din punct de vedere profesional. „După terminarea celor 4 ani de licență voi deveni inginer constructor, adică voi realiza proiectele de structură ale clădirilor. Încă de când eram mic am avut tangențe cu domeniul construcțiilor, tatăl meu fiind inginer constructor și cum de fiecare dată priveam fascinat la planșele sale, am început să îmi doresc din ce în ce mai mult să urmez această cale. Odată ce m-am hotărât asupra acestui domeniu, a urmat o altă decizie grea, aceea a centrului universitar și a facultății, dar atât faptul că Universitatea Tehnică de Construcții București este singura universitate din acest domeniu acreditată cu grad de încredere ridicat de către ARACIS, cât și faptul că în Bucureşti se găsesc mai multe oportunități, m-au convins să fac această alegere”, a spus Tudor Ioan Popescu, viitor inginer constructor.

Tânărul care în liceu a fost olimpic la geografie își dorește foarte mult să lucreze pe cont propriu. „În ce privește cariera, îmi doresc sa fiu un inginer constructor bun, să reușesc în obiectivul meu de a acumula cât mai multe informații din acest domeniu, iar beneficiarii să apeleze cu încredere la mine pentru proiectare. Mi-aș dori să am propria mea firmă de proiectare, dar nimeni poate ști ce va urma, așa că momentan mă concentrez pe studii și mai apoi pe clădirea carierei. În timpul liceului am urmat o pasiune a mea, geografia, iar cu ajutorul domnului profesor Vasile Zaharia am reușit să mă calific de trei ori la faza națională a olimpiadei de geografie și să obțin mențiune specială la fiecare participare”, a mai precizat Tudor Ioan Popescu.

Tudor Ioan Popescu vrea să urmeze și studii de master în domeniul construcțiior civile și industriale.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -