Acasa / Actualitate / Acuzații de concurs aranjat la o direcție din cadrul Primăriei Târgu Jiu

Acuzații de concurs aranjat la o direcție din cadrul Primăriei Târgu Jiu

O gorjeancă revenită acasă după 11 ani petrecuţi în străinătate a dorit să participe la un concurs organizat de către Direcția de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, dar a fost respinsă pe motiv că era prea calificată. Aceasta avea studii superioare și era nevoie doar de studii medii. Elena Munteanu spune că totul i-a lăsat un gust amar, iar lucrurile nu s-au schimbat prea mult în România.

„Ruşine, România! M-am întors acasă, în ţara mea, dupa 11 ani de muncă chinuiţi printre străini, cu gandul şi dorinţa de a sta împreună cu copiii şi nepotelul meu pentru totdeauna! Am căutat locuri de munca la stat. Am găsit într-un final publicate pe site cinci locuri de educator-puericultor. Am mers la institutia în cauză pentru depunerea dosarului de înscriere, dar nu am putut continua, deoarece prima condiţie era de a avea un certificat, o adeverinţă pe specializarea educator-puericultor. Nu erau suficiente studiile pedagogice pe care le aveam pe specializarea de educator şi nicidecum studiile superioare cu durata anilor. Era mai important acel curs de «doi bani», cu durata de doar şase săptămâni, făcut mai mult la distanţă şi tocmai la Timisoara. Mirarea a fost ca nici acolo nu m-am putut înscrie, deoarece îmi trebuiau doar studii medii, doar un liceu cu o oarecare calificare. Puteam să mă înscriu doar cu o declaraţie pe propria răspundere că nu am studii pedagogice şi nici superioare.

Şi întreb eu acum, oare este corect aşa ceva? Un astfel de curs, cu o durată aşa mică şi făcut de formă este mai important? Are mai multă pedagogie care este necesară în acest loc de muncă o persoana cu doar un acel curs? Oare calificarea mea cu Colegiul de Învăţător-Educator la universitate cu durată de patru ani şi două grade didactice obţinute în învăţământ, vechimea de 11 ani la catedră erau de «Respins»?“, a postat Elena Munteanu pe pagina sa de Facebook, însă ulterior postarea a fost ștearsă.

2 comentarii

  1. Stați liniștiți, absolut toate examenele din primăriile din Gorj, și nu doar, sunt cu dedicație. Se știe pt cine sunt aranjate chiar înainte să se dea concursul. Un om serios nu are nicio șansă în fața celor cu pile.

  2. Aline, lasa te nene. Nu se merita asa PR la tanti…si nasoala si prea mlta carte, combinatie pierzatoare. Ah, unde s miliardele?!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*