18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateAcuzații de numire politică în funcția de director al unei școli din...

Acuzații de numire politică în funcția de director al unei școli din Rovinari

Școala Gimnazială nr. 3 Rovinari are un nou director. Este vorba de Mihaela Emilia Cincă, care este educatoare la o grădiniță din Rovinari. Unii profesori de la școala gimnazială sunt revoltați pentru că numirea s-ar fi făcut pe criterii strict politice: „La Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari, profesorul pentru învățământul preșcolar CINCĂ MIHAELA EMILIA, a fost numită în funcția de DIRECTOR pe criterii politice.

Cu toate că au existat cadre didactice titulare ale respectivei unități de învățământ care și-au depus dosare la ISJ Gorj pentru ocuparea funcției de Director, au fost date la o parte nefiind membre PNL, câștig de cauză având doamna educatoare CINCĂ MIHAELA EMILIA.

Directorul numit în funcție nu are  nici o legătură directă cu Școala Gimnazială  Nr. 3 Rovinari, având post de educatoare la Grădinița cu Program Prelungit Rovinari, însă este un membru activ al PNL Gorj.

Cu această numire nu s-au urmărit interesele Școlii Gimnaziale Nr. 3 Rovinari, fiindu-i afectat bugetul și s-au urmărit anumite interese personale.

Chiar dacă în ultimul timp se tot vorbește despre depolitizarea sistemului de învățământ, se pare că acest lucru nu se va concretiza atât timp cât culoarea politică primează“, se arată într-o sesizare anonimă trimisă redacției noastre.

ISJ: „Cei nemulțumiți au posibilitatea să se înscrie la concurs“

Nicolae Negrea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a precizat că 90% dintre directori au fost menținuți în funcție până la organizarea concursului, iar cei care doresc se pot înscrie la examen: „Numirile în posturile de directori reprezintă atributul inspectorului general, cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean. Dacă ne referim la acel caz, 90% din  directori au rămas pe post. Doar în 10% dintre posturile de directori de școli au fost făcute schimbări și fiecare candidat pentru funcția de director și-a depus un dosar cu un C.V. O să existe un concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori, care va începe pe data de 14 septembrie, cu înscrierea candidaților și oricine dorește și îndeplinește condițiile are posibilitatea să se înscrie la concurs și să promoveze.

Dacă există un procent atât de mare, de 90%, care arată clar că majoritatea directorilor sunt păstrați în funcțiile de conducere, interimar, nu cred că cele prezentate în sesizare sunt susținute“.

Nicolae Negrea susține că legislația nu interzice ca o funcție de conducere să fie ocupată de o persoană din afara unității de învățământ: „Nu există nicio restricție în ceea ce privește numirea unui director de la altă unitate de învățământ. În cazul de față, ne putem gândi că sunt cadre didactice din orașul Rovinari. Tot timpul sunt și nemulțumiți, dar au posibilitatea să se înscrie la concursul care va fi organizat în toamna acestui an.

 

 

Zece pictori și graficieni recunoscuți participă la Simpozionul Internațional „Atelierele Brâncuşi”

0
Deschiderea Simpozionului Internațional „Atelierele Brâncuși” pentru secțiunea Pictură și Grafică a avut loc luni, 15...

A intrat cu motoscuterul într-un cap de pod și a murit

0
Un bărbat de 63 de ani, din Târgu Jiu, a murit, astăzi, 15 august, după...

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022

0
Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022, astfel:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!