ADIO PROSTATĂ! Gorjenii pot beneficia GRATUIT de o operație minim invazivă

1
568

La Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu, gorjenii care suferă de prostată și alte afecțiuni urologice, dar și gorjencele bolnave, pot scăpa de problemele medicale printr-o operație minim invazivă efectuată de medicul urolog Sorin Cincă. Această unitate medicală este singura din Gorj al cărui medic urolog operează cu rezectoscopul!

doctor-sadu

aparat-saduLa Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu există un Compartiment de Urologie de care se ocupă medicul urolog Sorin Cincă. De aproximativ un an de zile, grație unei investiții a Primăriei Sadu, această unitate medicală a fost dotată cu un rezectoscop, cu care se efectuează TURP (transuretrorezectia prostatei): tratamentul adenomului de prostată, deblocarea în invazia adenocarcinomului prostată, TURV (transuretrorezectia vezicii): tumorile vezicii superficiale, biopsii vezică etc. Cu acest dispozitiv, medicul urolog Sorin Cincă efectuează operații, care, datorită faptului că sunt neinvazive, sunt preferate de pacienți. Această tehnologie, minim invazivă, are beneficii multiple atât pentru pacienţii cu afecțiuni urologice, cât și pentru medici. „Motivele sunt mai multe: calitatea vieţii unui pacient operat prin mijloace minim invazive este mult mai bună decât a celui operat prin mijloace clasice, bolnavii nu mai sunt spitalizați vreme îndelungată, revin la serviciu mult mai repede şi nu mai sunt supuși aceloraşi riscuri. Practic intervenţiile minim invazive au aceeaşi eficienţă ca și cele clasice, dar mai multe beneficii pentru pacient, medic şi pentru economia spitalului. Pentru realizarea unor astfel de intervenții Spitalul de la Sadu a achiziționat aparatură performantă de acum mai bine de zece luni. Cred că suntem singurul spital care utilizează rezectoscopul. Timpul de recuperare după operația cu acesta este mult mai scurt!”, a declarat doctorul Sorin Cincă, urolog la Spitalul Bumbești-Jiu.

Intervenții decontate de CJAS Gorj

docto-cinca-saduPe Compartimentul de Urologie au loc săptămânal câteva operații/intervenții, luna trecută fiind înregistrate în baza de date a unității medicale 23 de operații, cifră foarte mare! Pacienții care află despre utilizarea rezectoscopului și priceperea medicului Cincă, vin la Spitalul din Sadu și pleacă acasă sănătoși. „Am avut pacienți din Târgu-Jiu, comunele Bălănești, Bălești, satele Tetila, Schela, chiar și de la Crasna și Novaci am avut doi domni. Am avut, în cele zece luni de când îl folosim, ouă cazuri de tumori vezicale, zeci de alte intervenții cu rezectoscopul reușite, montări de stenturi uretrale. Intervențiile sunt decontate de CJAS. Pacientul trebuie să meargă la medicul de familie și să ia trimitere către Urologie și apoi să vină la Spitalul Sadu. Aici, îl consult, facem investigații și decid ce urmează. Am operat cazuri dificile. Multă lume nu știe că se fac astfel de operații aici”, a mai spus medicul Sorin Cincă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here