Acasa / Actualitate / Adio, tabără de sculptură! Șeful Centrului Brâncuși, avertizat să întrețină operele existente

Adio, tabără de sculptură! Șeful Centrului Brâncuși, avertizat să întrețină operele existente

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” a rămas fără tabăra de sculptură. Municipiul Târgu Jiu nu va mai găzdui evenimentul în cadrul căruia erau create anual numeroase opere controversate. Primarul Marcel Romanescu nu a mai prevăzut bani în bugetul local și îi transmite managerului Doru Strîmbulescu să se ocupe de întreținerea operelor care au înnegrit.

Taberele de sculptură organizate de-a lungul anilor la Târgu Jiu au împânzit orașul cu opere de o calitate pusă sub semnul întrebării atât de critici de artă, cât și de simpli cetățeni. Primarul Marcel Romanescu anunță că începând cu acest an, bugetul local nu va mai finanța acest eveniment. „Din punctul meu de vedere nu mai există tabăra de sculptură. Au cerut 150.000 de lei din buget. Le-am dat 60.000 de lei, dar pentru documente în vederea autorizării și pentru lucrările de reabilitare. Avem în momentul de față în jur de 100 de opere pe raza municipiului Târgu Jiu. Cel puțin 50 dintre ele nici în momentul de față nu sunt întreținute corespunzător. Eu produc în fiecare an opere pe stoc, câte 10-15, nici nu mai știm câte avem, dar nu avem o evidență foarte clară și autorizațiile necesare. Ele au fost amplasate ca pe vremea lui Ceaușescu. A arătat ăla cu mâna unde trebuie pusă și a zis că acolo trebuie să fie opera. O plantăm acolo! Am avut vreun aviz, vreo autorizație, ceva de la Ministerul Culturii? Centrul Brâncuși trebuie să autorizeze operele care există deja”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

„Poate cu jetul de apă e cea mai bună soluție”

Romanescu este supărat și pe managerul Centrului Brâncuși, care nici măcar nu a dat curs invitației de a se prezenta la discuții. Primarul i-a transmis acestuia că angajații Centrului trebuie să se ocupe de întreținerea operelor actuale, care arată deplorabil și a făcut trimitere inclusiv la scandalul spălării Porții Sărutului cu jetul de apă. „Le-am spus celor de la Centrul Brâncuși să facă în așa fel încât să autorizeze și să întrețină ce avem. Domnul Strîmbulescu nu a venit la discuții, ci a trimis o contabilă. Mergeți și vedeți opera de lângă Banca Transilvania sau cea de lângă Altex. Sunt opere care s-au înnegrit. Poate cu jetul de apă e cea mai bună soluție”, a mai transmis primarul Romanescu.

5 comentarii

 1. Acest primar si-a facut vreodata control psihiatric?Este mereu suparat pe toata lumea precum vacarul pe sat,in schimb nu face nimic pentru oras.Un latrau incompetent.

  • Ce ai Adi , nu ma ai de unde sa incasezi caimacul de la sculptorii parati si anonimi ? Ai platit sute de bolovani cu pretentii de opere cu milioane de euro si tot mai vrei ? Cat a fost parandaratul in toti acesti ani ?

  • Nacule mai informeaza-te! Incasarile lunare mai mari de 6 ori de la parcarea Rodna fata de cat trimiteau evazionistii de la Rodna e nimic? Blocarea achizitiei unui teren pentru amenajarea unei parcari a proiectului lui Romanescu de cei de la psd-alde e nimic? 1 milion de euro pentru achizitia Casei de Cultura e nimic? 1 milion de euro pentru modernizarea si extinderea unei gradinite e nimic? NIMIC e electoratul psd in ochii sefului vostru! 60 de milioane de euro pentru modernizarea retelei de transport public, din care se cumpara 20 de autobuze la o singura licitatie e nimic? Voteaza NIMIC-ul psd si cu NIMIC ramai!

   • Sile Căruțașu

    vai nasule, aceste cuvinte ne doare. slobozisi pe gura ce dam noi pe c ur. urati mai sunteti, voi si sefii vostri…

 2. Mai „TAVI”, ca esti unu; din slugile neispravitului Romanescu, nu mai este de mirare.Asa ca puteti sa-l pupati in kur ca vi-l ofera gratis.Baiatule, pai ce scrii tu sunt exact cuvintele zebzecului, colportate pe la toate posturile locale tv si radio, care la randu-le il scarpina in cap pe incompetent.Din ce motive?Este usor de inteles.Asadar, o insiruire de tampenii, cu parti-priuri si acuze aiurite neacoperite de realitate.Pai,sumele de care vorbesti sunt aduse de Romanescu, de la el de acasa?Sunt, bani, baiatule, veniti din punga cetatenilor, de la guvern si din fonduri europene, pe proiectele intocmite nu de actualul primar, ci pe cele deja existente, inainte de venirea la primarie a celui care se supara pe toata lumea, exact ca vacarul pe satul.Eu nu am treaba cu politica, dar nu pot sa raman indiferent ca in orasul asta jalnic, sarac si murdar nu vezi o investitie serioasa pusa pe picioare, ci doar vorbe in vant rostogolite de ani de zile, inca de pe vremea celorlalti primari.In rest, Dumnezeu cu mila si cu ciorile stapane peste parcul central!!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*