14.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 29, 2022
AcasăActualitateAfacere sau binefacere? Vezi ce zic oamenii de afaceri din Gorj despre...

Afacere sau binefacere? Vezi ce zic oamenii de afaceri din Gorj despre parteneriatul cu Primăria Târgu Jiu!

Ideea realizării unor parcări private în municipiul Târgu Jiu a apărut „în contextul incapacității evidente a Primăriei Târgu Jiu de a gestiona atât parcările cu plată existente la momentul actual, cât și traficul rutier”. Cel puțin asta susține Asociația Oamenilor de afaceri din Gorj care, printr-un comunicat de presă, și-a motivat intenția de a investii în acest tip de afacere foarte profitabilă.

După ce primarul Romanescu a declarat că este deschis unui parteneriat public-privat în vederea realizării unor parcări în municipiu, cei implicați în afacerea bănoasă ies cu un comunicat de presă. Oamenii de afaceri din oraș susțin că vor să facă ei ceea ce autoritățile nu sunt în stare. „Reprezentanții Asociației Oamenilor de Afaceri Gorjeni au purtat, în ultima perioadă, mai multe discuții cu decidenți de la nivel central  și local, în vederea realizării obiectivului nostru de dezvoltare a județului Gorj, prin creșterea durabilă a economiei locale. Luând act că optimizarea situației parcărilor din Târgu Jiu și fluidizarea traficului rutier trenează de foarte mult timp, influențând negativ dezvoltarea orașului ca destinație turistică, i-am propus primarului Marcel Romanescu să identifice soluții urgente, în contextul incapacității evidente a Primăriei Târgu Jiu de a gestiona atât parcările cu plată existente la momentul actual, cât și traficul rutier. Una dintre soluțiile legale de deblocare a situației actuale ar putea consta în încheierea de parteneriate cu entități private, care să dezvolte parcările cu plată existente și să folosească fondurile rezultate pentru amenajarea altor parcări noi. Firește că la procedurile de atribuire care ar urma să fie organizate este liberă să participe orice entitate legal constituită și în niciun caz parcările nu vor fi externalizate, a priori, către vreo asociație sau un agent economic dinainte stabilite”, a transmis printr-un comunicat de presă Asociația Oamenilor de  Afaceri Gorjeni.

Un singur interes..

Potrivit aceluiași comunicat de presă interesul afaceriștilor nu este îmbogățirea peste noapte ci rezolvarea problemei legată de circulația în oraș.  „Membrii asociației noastre își derulează majoritatea activităților economice în Târgu Jiu, de aceea nu ne poate fi indiferent actualul status – quo, în care toată lumea constată că orașul a devenit necirculabil, dar nimeni nu face nimic concret. Nu în ultimul rând, ne gândim la miile de angajați ai noștri, și la familiile lor, care trăiesc în acest oraș în care libera circulație dintr-un loc în altul și găsirea unui loc de parcare tind să devină deziderate imposibil de 

realizat. Am ținut să facem aceste precizări pentru a aduce un plus de 

transparență activității noastre, ce are un pronunțat caracter proactiv, dar și pentru a clarifica unele speculații nefondate apărute în ultimele zile în spațiul public. În context, singurul nostru interes este de atenuare cât mai rapidă a decalajului tot mai evident de dezvoltare a infrastructurii, existent între Târgu Jiu și reședințele de județ din jur”, au mai transmis cei care fac parte din Asociația Oamenilor de  Afaceri Gorjeni.

Parcările de reședință din Târgu Jiu, rămase necontractate, se dau pentru a doua mașină

1
  Primăria municipiului Târgu Jiu evaluează locurile de parcare rămase nedistribuite, pentru a le pune la...

Parcări marcate pe străzile cu sens unic, în Târgu Jiu

0
Primăria Târgu Jiu va amenaja locuri de parcare pe străzile cu sens unic din municipiu....

Casă nouă pentru 40 de familii din Motru

0
Municipiul Motru este în continua dezvoltare. Deși sunt probleme în domeniul construcțiilor, forța de muncă...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!