Acasa / Actualitate / Afacerea mărțișoare, nu mai dă roade?! “Dacă aș fi domnișoară, nu mi-ar plăcea să primesc așa ceva!”

Afacerea mărțișoare, nu mai dă roade?! “Dacă aș fi domnișoară, nu mi-ar plăcea să primesc așa ceva!”

Mărțișoarele nu mai au lipici la public. O spun comercianții din centrul municipiului Târgu Jiu care se uită lung după clientelă. Vânzătorii susțin că lucrurile merg tot mai prost, de la an la an, acum, și calendarul fiind împotriva tradiției. Cum 1 Martie este într-o zi de duminică, bărbații scapă de povara mărțișoarelor.

Vestitorii primăverii vor rămâne anul acesta pe tarabele. Cel puțin acestea sunt primele semne pe care le-au observat comercianții. „Să știți că nu prea merg vânzările. E mai rău decât anul trecut. Cred că unde pica într-o zi nelucrătoare. Nu știu dacă am vândut 10 bucăți. Sper pe ultima sută de metri să scot măcar chiria ”, a declarat o vânzătoare.

„Slab, slab! Mai sunt câteva zile, așteptăm să vedem, poate se arată clienții. În ritmul acesta ne reorientăm spre alte afaceri. Eu, spre exemplu, nu am chinezisme și tot nu am vândut mare lucru”, ne-a spus un alt vânzător care comercializează modele unicat.

Modele vechi

De cealaltă parte cumpărătorii susțin că modelele expuse nu atrag nici măcar privirile. Multe dintre mărțișoarele expuse sunt identice cu cele din anii trecuți, doar prețul a fost majorat. „Nu mai e tradiție, nu mai e nimic! Păi cine își pune în piept așa ceva! Șnurul este frumos dar văd lângă el atașat plastic, figurine din gips și tot fel de lucruri urâte! Sincer, nu-mi plac! Trebuie să cumpăr pentru copil la școală dar încă nu am găsit ceva potrivit”, a declarat o mămică.

„Eu caut ceva pentru soție! Nu mai sunt în câmpul muncii, deci am scăpat de o grijă. Am găsit ceva pe gustul meu dar mai sondez piața. Prețurile sunt totuși destul de piperate”, a declarat un pensionar din Târgu Jiu.

“Caut un model mai deosebit. Nu am văzut toate modele însă cele analizate până în acest moment nu mi-au atras atenția. Sincer, dacă aș fi domnișoară, nu mi-ar plăcea să primesc așa ceva!”, a declarat un tânăr, student al UCB.

Târgul de Mărțișoare din Târgu Jiu rămâne deschis până după 1 Martie.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*