Afaceristul Tender a pierdut procesul deschis la Tribunalul Gorj

0
146

Cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender a pierdut procesul de la Tribunalul Gorj în care contesta executarea pedepsei pe care a primit-o. Instanța de judecată a respins acțiunea făcut de omul de afaceri.

Ovidiu Tender a fost eliberat, în toamna anului trecut, din Penitenciarul Târgu Jiu,  în urma unei hotărâri a Judecătoriei Târgu Jiu, după patru ani de la încarcerarea în dosarul Carom,

„Este o contestaţie la executare pe care am iniţiat-o în urmă cu un an, prin care cer să se constate că decizia Curţii Constituţionale cu privire la abuzul în serviciu trebuie aplicat şi în cazul meu. Este vorba de o lege penală mai favorabilă, care a intervenit pe parcurs şi care afectează doar urmările deciziei şi nu decizia“, a precizat Tender despre acțiunea în instanța de judecată.

Trimis în judecată de fosta șefă a DIICOT

În luna iunie 2015, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost condamnaţi  la 12 ani şi şapte luni de închisoare, respectiv, 14 ani. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi că au preluat ilegal compania Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei. Rechizitoriul a fost întocmit în anul 2006 de către Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, care a fost condamnată, ulterior, la patru ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe Ovidiu Tender.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here