Masa de Paşti reprezintă un bun prilej pentru a ieşi la cumpărături, astfel că pieţele din municipiu au fost luate cu asalt de gorjeni. Cu un buget mai restrâns sau mai mare, oamenii spun că de pe masă nu poate lipsi carnea de miel.
Fie că vorbim de supermarketuri sau pieţe, aglomeraţie este peste tot în această perioadă. Gorjenii s-au înarmat cu răbdare şi au început deja goana după cumpărăturile de Paşte, de unde nu poate lipsi friptura şi drobul de miel. „Cred că mielul este tradiţional, chiar dacă unii preferă şi carnea de pui sau de porc. Eu o să iau câte puţin din fiecare. Am alocat 500 de lei pentru masa de Paşti şi o să petrec în sânul familiei, ca în fiecare an”, a spus un târgujian. Alţii se arată mai cumpătaţi şi spun că nu îşi permit să cumpere carne de miel, preferând alte produse: „Este cam scumpă, nu am posibilitatea să cumpăr pentru că am o pensie mică. O să iau carne de pui, ouă, cozonac să avem ce pune pe masă”. Preţul unui kilogram de carne de miel porneşte de la 25 de lei, însă cumpărătorii speră că acesta va mai scădea.