Au ajuns buletinele de vot în Gorj

0
25

Aproximativ 340 de mii de buletine de vot pentru alegerile europarlamentare au fost ieri descărcate la Instituţia Prefectului. Distribuirea buletinelor la secţiile de vot din teritoriu se va face pe 23 mai. Până atunci, întreaga cantitate de material necesară procesului electoral va sta sub paza jandarmilor întro încăpere sigilată, în sediul Prefecturii.

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare nu fac rabat de la grafic. Ieri, judeţul Gorj a fost planificat să primească buletinele de vot de la Imprimeria Naţională, aşa că zis şi făcut. Aici vor sta depozitate împreună cu restul materialelor necesare la vot, în condiţii de maximă securitate, iar pe data de 23 mai, buletinele vor fi distribuite la secţiile de vot din teritoriu, sub maximă securitate. „Astăzi au fost aduse de la Bucureşti, prin grija Ministerului Afacerilor de Interne buletinele de vot pentru europarlamentare din 25 mai, împreună cu ştampilele cu menţiunea „votat” şi timbrele autocolante. Întreaga cantitate de materiale, utilizate pentru procesul electoral, se va depozita întro încăpere specială, iar după descărcarea completă, se va da spre paza Inspectoratului Judeţean de Jandarmi”, a declarat Virgil Drăguşin, subprefectul judeţului Gorj.

Mai multe buletine imprimate, decât alegători

Deşi numărul de alegători este 305 mii în judeţul Gorj, legea spune că numărul de buletine imprimate să acopere o marjă de 10%, pentru situaţii neprevăzute, cum ar fi anulările. Prefecturile vor trebui să asigure buna ordine a alegerilor, după cum le-a cerut Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea reprezentanţilor Guvernului în teritoriu. Nu există zile libere sau concediu pentru că alegerile trebuie să se desfăşoare “fără cusur”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here