Al doilea focar de pestă porcină africană în județul Gorj. Este în apropiere de Târgu Jiu

0
43

Un nou focar de pestă porcină africană a apărut în județul Gorj, în satul Răchiți din comuna Runcu. Un porc a murit într-o gospodărie, iar, în urma analizelor efectuate la Craiova, rezultatele au ieșit pozitive.

Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare Gorj, a declarat că analizele au fost trimise la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală di București pentru ca orice urmă de suspiciune să fie înlăturată: „Au fost recoltate probe și au fost trimise la laboratorul Dolj, unde suntem arondați. Ne-au trimis buletinul pe suspiciune că proba este pozitivă. Proba petru confirmare a fost trimisă la laboratorul central. Așteptăm buletinul de la laboratorul central București“.

Măsuri la intrarea în localitate

Au fost luate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, a animalelor, a produselor, a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția zonei puse sub supraveghere. „S-a făcut dezinfecție și au fost luate toate măsurile de restricție. S-au pus covoare cu material dezinfectant la intrarea în localitate. Există personal care asigură permanența 24 de ore din 24“, a ai precizat Nicolae Călescu. Primul caz de pestă porcină africană a fost depistat în județul Gorj în comuna Crușeț, unde au fost sacrificați 30 de porci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here