Acasa / Actualitate / Al doilea focar de pestă porcină africană în județul Gorj. Este în apropiere de Târgu Jiu

Al doilea focar de pestă porcină africană în județul Gorj. Este în apropiere de Târgu Jiu

Un nou focar de pestă porcină africană a apărut în județul Gorj, în satul Răchiți din comuna Runcu. Un porc a murit într-o gospodărie, iar, în urma analizelor efectuate la Craiova, rezultatele au ieșit pozitive.

Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare Gorj, a declarat că analizele au fost trimise la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală di București pentru ca orice urmă de suspiciune să fie înlăturată: „Au fost recoltate probe și au fost trimise la laboratorul Dolj, unde suntem arondați. Ne-au trimis buletinul pe suspiciune că proba este pozitivă. Proba petru confirmare a fost trimisă la laboratorul central. Așteptăm buletinul de la laboratorul central București“.

Măsuri la intrarea în localitate

Au fost luate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, a animalelor, a produselor, a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția zonei puse sub supraveghere. „S-a făcut dezinfecție și au fost luate toate măsurile de restricție. S-au pus covoare cu material dezinfectant la intrarea în localitate. Există personal care asigură permanența 24 de ore din 24“, a ai precizat Nicolae Călescu. Primul caz de pestă porcină africană a fost depistat în județul Gorj în comuna Crușeț, unde au fost sacrificați 30 de porci.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*