Alarmant! Un asistent pentru 35 de paturi la Spitalul Județean de Urgențe Târgu Jiu

4
18

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu se confruntă cu o problemă serioasă în ceea ce privește susținerea actului medical. Numai în ultimul an peste 40 de medici au părăsit domeniul lăsând în urmă goluri pe care conducerea nu a reușit nici până la această oră să le umple. Deși posturile sunt scoase la concurs puțini sunt cei care participă. Cazul este identic și pentru posturile de infirmier sau asistent medical.

Cu fiecare an, numărul cadrelor medicale din Gorj scade simțitor. Cei tineri, plecați, odată ce obțin calificarea necesară, nu mai revin acasă ci rămân agățați de marile centre medicale din țară. Așa se face că la ora actuală principala unitate medicală din județ se confruntă cu această problemă. „ La locurile unde munca se desfășoară fără întrerupere, 24 de ore din 24, numărul persoanelor existente este sub norma limită a normativului de personal. La asistenții medicali unde normativul este de un asistent la 12 paturi există secții unde sunt repartizați pe tura I-un asistent la 17 paturi , pe tura II-un asistent la 35 de paturi, pe tura III- un asistent la 35 de paturi. La infirmieri, unde este necesar un minim de 5 posturi, există secții unde nu avem decat doi sau trei”, a declarat managerul Tiberiu Tătaru.

La ora actuală, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are nevoie de un număr de peste 200 de cadre medicale pentru a funcționa ca la carte. „Conform normativelor de persoanal rezultă la nivelul spitalului județean un număr minim de 1.462 de angajați. În prezent, în spitalul nostru, muncesc doar 1.165. Momentan, lipsa de personal e acoperită de medici existenți în unitate”, a mai declarat directorul unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here