Acasa / Actualitate / Alarmant! Un asistent pentru 35 de paturi la Spitalul Județean de Urgențe Târgu Jiu

Alarmant! Un asistent pentru 35 de paturi la Spitalul Județean de Urgențe Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu se confruntă cu o problemă serioasă în ceea ce privește susținerea actului medical. Numai în ultimul an peste 40 de medici au părăsit domeniul lăsând în urmă goluri pe care conducerea nu a reușit nici până la această oră să le umple. Deși posturile sunt scoase la concurs puțini sunt cei care participă. Cazul este identic și pentru posturile de infirmier sau asistent medical.

Cu fiecare an, numărul cadrelor medicale din Gorj scade simțitor. Cei tineri, plecați, odată ce obțin calificarea necesară, nu mai revin acasă ci rămân agățați de marile centre medicale din țară. Așa se face că la ora actuală principala unitate medicală din județ se confruntă cu această problemă. „ La locurile unde munca se desfășoară fără întrerupere, 24 de ore din 24, numărul persoanelor existente este sub norma limită a normativului de personal. La asistenții medicali unde normativul este de un asistent la 12 paturi există secții unde sunt repartizați pe tura I-un asistent la 17 paturi , pe tura II-un asistent la 35 de paturi, pe tura III- un asistent la 35 de paturi. La infirmieri, unde este necesar un minim de 5 posturi, există secții unde nu avem decat doi sau trei”, a declarat managerul Tiberiu Tătaru.

La ora actuală, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are nevoie de un număr de peste 200 de cadre medicale pentru a funcționa ca la carte. „Conform normativelor de persoanal rezultă la nivelul spitalului județean un număr minim de 1.462 de angajați. În prezent, în spitalul nostru, muncesc doar 1.165. Momentan, lipsa de personal e acoperită de medici existenți în unitate”, a mai declarat directorul unității.

4 comentarii

  1. Pai asistenti ar veni, da nau bani de șpaga pentru mizerile din conducere de ce se vaită Tataru doar el știe cu stau lucrurile,nu se scoate niciunu post pana nui caută cineva sa le unfle buzunarele,știe toată lumea ăsta dar nu fece nimeni nimic,și acum Tataru se de victima.

  2. Asa e .corect .inveti .mergi la examen .si vine unul.altul cu.aranjamente si atunci cum.sa mai ai curaj sa te prezinti la alt examen . Rusîne domnule director Tataru .faceti concursurile exact ca la carte . Nu toata lumea are bani de spagi.

  3. Scoateti mai multe posturi de asistent debutant .si infirmier debutant .ca sa aiba loc cat mai multe persoane .nu trebuie sa se planga directorul ca nu este personal .de ce ??? Raspunsul.il.stie singur
    . Am fost de doua ori la concurs .prima data a fost acceptata din start o candidata cate ne.a spus ca ea este oricum favorita . Anul.acesta . Deci noi celalalalte candidate am pierdut din start

  4. Sunt sectii in care asistentele lipsesc de la serviciu. Pur si simplu. Ca nu prea au de lucru spune asistenta sefa Paula si care este de parere ca,, asa este frumos sa te porti cu subalternii” . Se acopera unii pe altii. Proabil si cu stirea lui Tataru ca doar asistenta sefa Paula este protejata lui. Asa se pare! Cu toate astea sporul de 75% curge. Daca nu prea au de lucru de ce nu le duce Tataru in sectiile cu deficit de personal?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*