Alegeri parţiale 2017: Vor fi tipărite 94.000 de buletine de vot

0
40

Autorităţile judeţene sunt în grafic în ceea ce priveşte alegerile din 11 iunie. Conducerea Prefecturii Gorj a precizat că vor fi tipărite 94.000 de buletine de vot pentru alegerile parţiale de la Târgu Jiu şi Drăguţeşti.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj continuă activităţile premergătoare organizării alegerilor din data de 11 iunie. Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat că, pentru scrutinul care va avea loc la Târgu Jiu şi în comuna Drăguţeşti, vor fi tipărite 94.000 de buletine de vot. Sorin Arjoca a mai spus că în comuna Drăguţeşti sunt 4.237 de alegători, plus doi cetăţeni ai Uniunii Europene care au dreptul să voteze la alegerile locale, pe liste speciale. Totodată, în municipiul Târgu Jiu sunt 80.241 de persoane cu drept de vot. La acestea se adaugă alţi 150 de cetăţeni ai Uniunii Europene, care vor putea vota pe listele speciale.

sorin-arjocaSubprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat că în data de 28 mai vor rămâne definitive candidaturile depuse de reprezentanţii partidelor politice. Tot pe 28 mai va fi stabilită şi ordinea candidaţilor pe buletinele de vot. Sorin Arjoca a mai precizat că pe 5 iunie vor fi desemnaţi, prin tragere la sorţi, preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare. De asemenea, secţiile de votare vor fi completate cu membri ai partidelor politice. Nu în ultimul rând, pe 6 iunie, cel târziu, vor fi tipărite buletinele de vot. Acestea trebuie să fie disponibile cu cinci zile înaintea organizării scrutinului. „Conform calendarului, cel mai important este rămânerea definitivă a candidaturilor care înseamnă data de 28 mai şi tot în aceeaşi zi se va extrage ordinea pe buletinele de vot. Urmează, în data de 5 iunie, extragerea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare şi după aceea completarea cu reprezentanţii partidelor politice, iar noi, ca instituţie, va trebui să tipărim buletinele de vot cel mai târziu pe data de 5 iunie”, a precizat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului. Campania electorală pentru alegerile parţiale din 11 iunie va începe pe 27 mai la ora 24.00 şi se va încheia pe 10 iunie la ora 7.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here