Acasa / Actualitate / Aleșii din Consiliul Local Târgu Jiu vor tablete

Aleșii din Consiliul Local Târgu Jiu vor tablete

Consilierii locali vor tablete în locul dosarelor pline de foi cu proiecte de hotărâre. Aleșii susțin că printr-o astfel de achiziție munca angajaților din Consiliul Local ar fi redusă. Pe de altă parte, tone de hârtie ar putea fi economisite.

Propunerea a venit de la viceprimarul Aurel Popescu. Social-democratul consideră că tabletele a fi extrem de utile. În Consiliul Județean aleșii folosesc această modalitate de mai bine de 4 ani de zile. „Să prindem sume pentru tablete pe care l-am solicitat de-a lungul timpului. Știm foarte bine ce înseamnă pentru fiecare consilier mapă de documente, înseamnă volum de muncă pentru personalul care trebui să pregătească proiectele de hotărâre, și, atunci, cred că este corect ca în secolul 21, anul 2020 este corect ca fiecare consilier să aibă o tabletă pe care să primească în timp util toate informațiile, să le citească să le analizeze și să vină la ședințele  de comisii cu toate informațiile cunoscute fără a fi nevoie de deplasări la primărie pentru a lua mapa sau a da mapa. Am rugat-o pe doamna director economic să pregătească o variantă sau două pentru achiziția acestor tablete, și, atunci, în rectificarea făcută cred că este important să prindem neapărat tablete pentru consilierii locali”, a fost propunerea viceprimarul Aurel Popescu.

„Să nu fie doar 21 de tablete, să fie mai multe și pentru secretar și pentru primar, pentru secretariatul Consiliului Local”, a completat Eduard Lădaru.

Au votat după ce au criticat

Liberalii au criticat propunerea. Nu că nu ar fi utilă doar că în trecut ideea ar fi venit și partea lor și nu a trecut de votul majorității. „După câte îmi aduc eu aminte, în 2017 domnul Paraschiv a venit cu această propunere, și, ce s-a făcut? Nimic! E bine că cereți voi și când am cerut noi nu s-a putut! Nu e corect!”, a declarat consilierul PNL Nicolae Bobu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*